در درس قبلی از دوره مجازی آموزش تکنیکال به موضوع سیگنال (خرید و فروش) اشاره شد. و گفته شد سیگنال را از یک سیستم تحلیلی دریافت می‌کنیم. یک سیگنال تکنیکال معتبر همین سیگنال شکست یا سیگنال برکوت (Breakout) است. در این درس می‌خواهیم این سیگنال معاملاتی معتبر را معرفی کنیم. که اولین سیگنال تکنیکال (سیگنال معاملاتی) است که در این دوره آموزش تحلیل تکنیکال بیان می‌شود. و بنا به تایید اکثر منابع تکنیکی می‌توان گفت که “سیگنال شکست” یا ” سیگنال برکوت (Breakout)” یک سیگنال معتبر است. درواقع این سیگنال یک سیستم تحلیلی است که قابلیت صدور سیگنال دارد.

یادآوری سیگنال تکنیکال یا سیگنال معاملاتی چیست؟

در درس قبلی بطور مفصل درباره سیگنال تکنیکال صحبت شد. اما بد نیست یادآوری کنیم که برای دریافت سیگنال معاملاتی خرید و فروش باید از یک سیستم تحلیلی (استراتژی تحلیلی) استفاده کنیم. بطوریکه با هم قراردادی را امضاء کردیم که “برای ورود به معامله باید سیگنال دریافت کنیم. و سیگنال معاملاتی را از سیستم تحلیلی دریافت می‌کنیم.” و باز هم یادآوری می‌کنیم که سیستم تحلیلی در گذشته توسط تحلیل‌گران بسیاری برای دفعات زیاد تست و امتحان شده است. بطوریکه تعداد سیگنال تکنیکال صحیح آن بسیار بیشتر از سیگنال‌های غلط است. بعد از یادآوری مطالب فوق وقت آن رسیده که اولین سیستم تحلیلی را با نام سیگنال شکست یا سیگنال برکوت معرفی کنیم.

سیگنال شکست یا سیگنال برکوت چیست؟

سیگنال شکست همانند تمامی سیگنال‌های دیگر دو نوع صعودی (برای خرید) و نزولی (برای فروش) دارد. که در ادامه تعریف این دو نوع سیگنال برکوت (breakout) را خواهید دید. درواقع حالت‌های شکل‌گیری اولین سیگنال تکنیکال در نمودار قیمت بیان می‌شود.

سیگنال شکست صعودی (Bullish breakout)

زمانی که در نمودار قیمت، بعد از یک حفره، قله قبلی شکسته شود، سیگنال برکوت صعودی صادر می‌شود. درواقع شکل ظاهری نمودار شبیه یک N لاتین است که قیمت از مرز قله عبور کرده است. با صدور یک سیگنال معاملاتی صعودی مجوز ورود به معامله خرید (Buy signal) صادر می‌شود.

سیگنال شکست نزولی (Bearish breakout)

زمانی که در نمودار قیمت، بعد از یک قله، حفره قبلی شکسته شود، سیگنال برکوت نزولی صادر می‌شود. درواقع شکل ظاهری نمودار شبیه یک N لاتین برعکس است که قیمت از مرز حفره عبور کرده است. با صدور یک سیگنال معاملاتی نزولی مجوز ورود به معامله فروش (Sell signal) صادر می‌شود.

3 ویژگی مهم هدف در سیگنال تکنیکال چیست؟

یکی از ویژگی‌های سیگنال معاملاتی که از یک سیستم یا استراتژی تحلیلی دریافت می‌شود، اینست که می‌توان برای آن “هدف قیمتی” تعیین کرد. به این نوع هدف در تحلیل تکنیکال “هدف کلاسیک” گفته می‌شود. اهداف کلایسک در یک سیگنال تکنیکال دارای سه ویژگی زیر است. درواقع در تعریف “هدف کلاسیک (Classic target)” سه ویژگی وجود دارد.

  1. انتظار پیش‌روی تا آن محدوده وجود دارد. (حداقل انتظار پیش‌روی قیمت)
  2. نمودار قیمت ممکن است هرگز به آن محدوده نرسد. (اصل عدم قطعیت)
  3. معمولا قیمت از محدوده هدف کلاسیک عبور می‌کند. (قیمت عبور می‌کند)

درنتیجه با توجه به ویژگی‌های هدف کلاسیک، می‌توان گفت در اکثر مواقع محقق می‌شود. اما ممکن است هرگز محقق نشود.

حالا سوال اینست که این محدوده هدف کلاسیک را برای یک سیگنال تکنیکال چگونه باید تعیین کرد. روش تعیین هدف در هر سیگنال معاملاتی با سیگنال دیگر فرق دارد. لذا برای تعیین هدف در سیگنال شکست صعودی و نزولی، پیشنهاد می‌کنم فیلم آموزشی و کمک آموزشی این درس را دنبال کنید.

نکات مهم فیلم آموزش سیگنال شکست یا سیگنال برکوت

در فیلم آموزشی این درس به نکات مهمی درباره سیگنال در تحلیل تکنیکال بیان شد. مهمترین این نکات به شرح زیر است.
  • تعریف سیگنال شکست صعودی: شبیه N لاتین که قله آن می‌شکند.
  • تعریف سیگنال برکوت نزولی: شبیه M لاتین که حفره آن می‌شکند.
  • ویژگی‌های مهم هدف کلاسیک: 1- حداقل انتظار است. 2- باید ندارد. 3- معمولا از هدف فراتر می‌رود.
  • نحوه تعیین هدف کلاسیک در تکنیکال کلاسیک: عمق بزرگ الگو را از محل صدور سیگنال در جهت سیگنال اندازه می‌گیریم.
  • شرط درستی سیگنال برکوت صعودی: باید حفره‌ای ما قبل و پایین‌تر از حفره سیگنال باش.
  • شرط درستی سیگنال برکوت نزولی: باید قله‌ای ما قبل و بالاتر از قله سیگنال باشد.
  • احتمال تحقق سیگنال برکوت: در صورت برقراری شرط درستی سیگنال شکست، حدود 90 درصد است.
  • تشخیص سیگنال شکست یا برکوت: نمودارهای خطی برای تشخیص این سیگنال تکنیکال معتبرتر است.
اگر هنوز برخی از این موارد برای شما کامل نشده است، فیلم این درس را دوباره ببینید.

فریب سادگی موضوع را نخورید!
شاید مطالب این درس چندان پیچیده به نظر نرسد. اما تجربه سال‌ها آموزش به من می‌گوید که وقتی دانشجویان در نرم‌افزارهای تحلیلی، عملا تمرین می‌کنند، تازه نکات مهم را یاد می‌گیرند. پس حتما مطابق روشی که در درس‌های بعدی خواهم گفت تمرین کنید. این بیسار در یادگیری شما تاثیرگذار است.

سوالات مهم و کلیدی

آیا شکسته شدن هر پیوت قله یا حرفه یک سیگنال در تکنیکال است؟

در برخی منابع تحلیل تکنیکال، پاسخ به این سوال بله است. اما همانطور که گفته شد، بهتر است شرط درستی سیگنال بررسی شود. در غیر اینصورت تعداد سیگنال‌های خطا افزایش پیدا می‌کند.

این رایج‌ترین سوال درباره شکست خطوط سیگنال است. اما هیچ عدد و مقدار مشخصی وجود ندارد. چراکه به موارد متعددی بستگی دارد.

  • تایم فریم دریافت سیگنال تکنیکال کدام است. مثلا در سیگنال تایم هفتگی شاید 8 درصد بعد از خط سیگنال عدد زیادی نباشد. اما در تایم یکساعته (H1) حتما 8 درصد بعد از خط سیگنال برای ورود به معامله دیر هنگام است.
  • نوع بازاری که در آن ترید (معامله) می‌کنید، مهم است. مثلا در بورس تهران محدودیت صف خرید و فروش می‌تواند تغییراتی ایجاد کند.

بهترین معیار برای تشخیص شکسته شدن خط سیگنال، چشم شماست. یعنی باید نمودار را بعد از خط سیگنال ببینید. در درس‌های بعدی دقت ورود به معامله را شدیدا بالا خواهیم برد.

بله – درست است که اگر قبل از شکست خط سیگنال معامله را شروع کنیم، سود و بازدهی بیشتری به دست می‌آید. اما دقت کنید که تا خط سیگنال شکسته نشود، احتمال خطا بیشتر است. یعنی ممکنه اصلا سیگنال برکوت صادر نشود. به شما اطمینان می‌دهیم در طی دوره جامع تحلیل‌گر برتر سیگنال‌های خود را در ابتدای موج دریافت خواهید کرد.

خیر – برخی از سیگنال‌ها به دلایل مختلفی ارزش معامله ندارند. مثلا اگر سیگنال شکست عمق کمی داشته باشد. یا مثلا اگر سیگنال برکوت در بازارهای رنج و شبه رنج صادر شود، اعتبار کمی دارند و احتمال تحقق هدف در آنها پایین است.

سوالی برای شما پیش آمده است؟

ما با شما قراری داریم که هر زمان سوالی داشتید، بپرسید. تیم ما در کنار شماست تا بدون تعارف، حتی ساده‌ترین سوالات شما را با دقت و حوصه پاسخ دهند. چون سوال شما مهم است.

بوسه خداحافظی با خط سیگنال تکنیکال چیست؟

آیا می‌دانید که نمودار قیمت ممکن است به خطوط سیگنال بوسه خداحافظی بزند. یعنی پس از آنکه مثلا سیگنال برکوت صادر شود، ممکن است خط سیگنال را ببوسد و از آن خداحافطی کند. این موضوع درس بعدی است.

یک پاسخ

  1. با تشکر و دراختیار گذاشتن نکته جالب و مهم در توجه به موج قبل از سیگنال شکست که اصل کار در آن بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *