در درس سیگنال برکوت، اولین سیگنال معاملاتی در بازارهای مالی را یاد گرفتید. همچنین یادتان هست که با هم قرارداد و پیمان بستیم که “برای ورود به معامله از یک سیستم تحلیلی تست شده سیگنال (خرید یا فروش) دریافت کنیم”. از طرفی بستن معامله یا به اصطلاح کلوز کردن (Close) معامله با سیگنال فرق دارد. خوب حالا باید بدانید که تا چه زمانی در معامله بمانید. درواقع شرایط خروج از معامله (Close) را یاد بگیرید.

شرایط سه گانه خروج از معامله چیست؟

تریدر یا معامله‌گر، پس از دریافت سیگنال (Buy / Sell) وارد معامله خرید یا وارد معامله فروش می‌شود. اما این معامله تا ابد ادامه ندارد و باید در قیمت و زمان مناسبی متوقف شود. لذا شرایط سه گانه خروج از معامله (Close Trade) به شرح زیر است.

  1. فعال شدن حد ضرر (Stop Loss) که به اختصار با SL نمایش می‌دهیم.
  2. تحقق هدف و ایجاد پیوت (Take Profit + Pivot) که به اختصار TP + Pivot با نمایش می‌دهیم.
  3. دریافت سیگنال مخالف (Reversal Signal) که به اختصارSignal نمایش می‌دهیم.

حدضرر چیست؟ (Stop Loss)

حد ضرر به محدوده قیمتی در نمودار گفته می‌شود که اگر قیمت به آن محدوده برسید، بیانگر اشتباه بودن تحلیل است. درواقع حدضرر که یکی از شرایط سه گانه خروج از معامله است، به یکی از دو دلیل زیر فعال می‌شود.

  • دلیل ورود به معامله از بین رفته باشد.
  • دلیل ماندن در معامله از بین رفته باشد.

تعریف فوق از حدضرر یک تعریف کلی و جامع است. یعنی فرقی ندارد که روش تحلیلی و استراتژی تحلیلی تریدر چه باشد. در هر صورت پس از احراز یکی از دو مورد فوق حدضرر فعال شده و دلیل بستن معامله نیز فعال می‌شود.

نحوه تعیین حدضرر در تکنیکال کلاسیک

تحلیل تکنیکال به سبک “کلاسیک” بر پایه الگوهای قیمتی (Price Patterns) است. درنتیجه هر الگوی کلاسیک مثل برکوت (سیگنال شکست) یک “خط سیگنال” مشخص دارد. بنابراین اگر قیمت به پشت خط سیگنال بازگشت نماید، حدضرر فعال شده و همزمان یکی از دلایل بستن معامله نیز فعال می‌شود. البته موضوع حدضرر بسیار مفصل و کاربردی است. به همین دلیل یکی از مباحث مهم در مدیریت ریسک است. که در دوره جامع تحلیل‌گر برتر دنبال خواهید کرد.

شناسایی زیان در حدضرر

بستن معامله با فعال شدن حدضرر اولیه (SL)، معمولا باعث زیان و باخت معامله می‌شود. لذا در این حالت معامله‌گر (تریدر) زیان شناسایی می‌کند.

هدف در تکنیکال کلاسیک چیست؟

اشاره شده که در تحلیل تکنیکال کلاسیک، الگوهای قیمتی مبانی ورود به تعداد زیادی از معاملات است. از طرفی هر الگوی قیمتی عمق مشخصی دارد. درنتیجه با توجه به عمق الگو می‌توان برای هر سیگنال خرید یا سیگنال فروش، هدف مشخصی تعیین کرد. اگر درس سیگنال برکوت را دیده باشید، حتما ۳ ویژگی هدف کلاسیک (۱- حداقل انتظار است  ۲- باید ندارد  ۳- معمولا عبور می‌کند) را به یاد دارید. و البته که نکته بسیار مهم استاد محمدپور در مورد هدف را هرگز فراموش نکنید.

هیچ هدفی مقدس نیست! الگوها و سیگنال‌ها بر اهداف تقدم دارند.

نحوه تعیین هدف در تحلیل تکنیکال کلاسیک

عمق بزرگ الگوی قیمتی را اندازه گرفته و از محل صدور سیگنال، در جهت سیگنال پیش روی می‌کنیم. این تکنیک ساده برای تمامی الگوهای کلاسیک کاربرد دارد. این موضوع در جلسه سوم که مبحث الگوهای کلاسیک است، با توضیحات کامل تشریح خواهد شد.

پس از تحقق هدف برای بستن معامله پیوت لازم است

یکی از رایج‌ترین اشتباهات تحلیل‌گران بی توجهی به همین موضوع است. یعنی فقط به دلیل رسیدن قیمت به هدف تعیین شده، معامله را متوقف کرده و یکی از شرایط سه گانه خروج از معامله را فعال شده فرض می‌کنند. درحالیکه ممکن است نمودار قیمت خیلی بیشتر از محدوده هدف تعیین شده، پیش برود و بستن معامله در هدف، باعث از دست رفتن سود زیادی شود. پس حتما توجه کنید که در دومین دلیل بستن معامله دو نکته و شرط لازم است.

  • قیمت به محدوده هدف تعیین شده برسد.
  • پس از تحقق هدف پیوت ایجاد شود.

شناسایی سود پس از تحقق هدف

بستن معامله پس از تحقق هدف و ایجاد پیوت (TP + Pivot) باعث حفظ سود در معامله می‌شود. درنتیجه باعث شناسایی سود برای معامله‌گر می‌شود.

سیگنال مخالف چیست؟

دقت کنید که در طی دوره تحلیل تکنیکال و استراتژی MRM به عبارت “سیگنال” اشاره می‌کنیم، حتما بر اساس تعریفی که از سیگنال ارائه دادیم خواهد بود. یعنی از سیگنالی مطابق یک استراتژی تحلیلی (سیستم تحلیلی) دریافت می‌شود. درنتیجه هر زمان یک معامله فعال (معامله باز) وجود داشته باشد، چنانچه سیگنال مشخصی خلاف معامله صادر شود، “سیگنال مخالف” تلقی می‌شود.

  • اگر در معامله خرید (Buy) باشیم، سیگنال فروش (Sell signal) را سیگنال مخالف می‌دانیم.
  • اگر در معامله فروش (Sell) باشیم، سیگنال خرید (Buy signal) را سیگنال مخالف می‌دانیم.

بطور کلی، بین شرایط سه گانه خروج از معامله، سیگنال مخالف اهمیت بسیار بیشتری دارد. چراکه پس از صدور سیگنال احتمال حرکت در جهت سیگنال بسیار بالاست.

شناسایی سود یا زیان پس از سیگنال مخالف

بستن معامله با سیگنال مخالف (Signal) معمولا به شناسایی سود ختم می‌شود. اما در مواردی که سیگنال مخالف بلافاصله پس از ورود به معامله صادر شود، باعث شناسایی زیان می‌شود.

مروری بر دلایل بستن معامله

یک تریدر حرفه‌ای برای ورود به معامله با حساسیت بالا به دنبال سیگنال (Buy / Sell) است. و تا زمانی‌که از سیستم تحلیلی تست شده‌ (استراتژی) سیگنال نگرفته باشد، وارد معامله نمی‌شود. اما برای بستن معامله دیگر دنبال سیگنال نیست. بلکه برای بستن معامله یکی از شرایط سه گانه خروج از معامله را دنبال می‌کند.

  • فعال شدن حدضرر (SL)
  • تحقق هدف و ایجاد پیوت (TP + Pivot)
  • دریافت سیگنال مخالف (Signal)

نکات میلیون دلاری از استاد محمدپور

اگر ویدئو آموزشی این درس را هنوز نگاه نکردید، از دو جمله میلیون دلاری خودتان را بی‌بهره کردید. از طرفی این درس بسیار بسیار مهم است. هر معامله باز باید یک زمانی بسته شود. پس ویدئو این درس را چند مرتبه با دقت ببینید. برای خودتان یادداشت برداری کنید تا هرگز شرایط سه گانه خروج از معامله را فراموش نکنید. تا پایان دوره بارها و بارها به دلایل بستن معامله اشاره خواهد شد.

بله قربان گو بازار باشید!
بازار ارباب ماست و هرچه نمودار بگوید و بازار دستور بدهد بدون چون و چرا باید اجرا کنیم.

سوالات مهم در بستن معامله

فاصله حدضرر تا خط سیگنال چقدر باشد؟

تنظیم فاصله حدضرر (SL) تا خط سیگنال کاملا به سیستم تحلیلی (استراتژی) بستگی دارد. درواقع در هر استراتژی باید نحوه تعیین حدضرر بصورت دقیق و شفاف بیان شده باشد. اما به عنوان یک پاسخ نسبتا کامل، می‌توان گفته که “حدضرر در تایم فریم عملیاتی به گونه‌ای تنظیم شود که با رسیدن قیمت با آنجا، بدون هیچ شک و ابهامی بازگشت قیمت به پشت خط سیگنال معلوم باشد”. البته این موضوع در مباحث مدیریت ریسک و سرمایه باید دنبال شود.

خیر – دقت کنید که وقتی هدف محقق می‌شود و پیوتی ایجاد می‌شود، چنانچه نمودار قیمت باز هم در جهت همان معامله که بسته شد، ادامه مسیر بدهد، حتما سیگنال ورود به معامله مجددی صادر خواهد شد. درنتیجه با ورود مجدد، از ادامه حرکت قیمت سود خواهیم گرفت.

وقتی صحبت از دیدگاه بلندمدت برای معامله می‌شود، به این معنی است که تایم عملیاتی برای دریافت سیگنال، تایم فریمی بالا مثلا هفتگی یا ماهانه است. درنتیجه تعیین هدف و حدضرر به همان تناسب بزرگتر و دورتر از قیمت ورود به معامله است. پس وقتی که در همان تایم عملیاتی بلندمدت حدضرر فعال شود و یا هر یک از شرایط سه گانه خروج از معامله فعال شود، باید برای بستن معامله (Close) اقدام کرد.

از بستن معامله سوالی دارید؟

هر سوالی از طرف شما اهمیت دارد. ما می‌خواهیم هر درس از دوره تحلیل تکنیکال و استراتژی MRM را بصورت کامل یاد بگیرید. پس اگر سوالی دارید، در زیر همین درس (قسمت دیدگاه) مطرح کنید. همکاران ما آماده پاسخ به سوالات شما هستند. همچنین نظرات شما ارزشمند است. اگر نظری دارید بنویسید.

وقت تمرین رسیده

حالا که مباحث تئوری جلسه اول به اتمام رسیده است، باید حسابی تمرین کنید، تا یادگیری شما کامل شود. در هر یک از نرم‌افزارهای تحلیلی که دوست دارید، تمرینات خود را دنبال کنید. اما به مشق و تمرین نیاز دارید. پس ۲ درس بعدی را دنبال کنید. برای شما تمرین و تکالیفی تدوین کردیم تا فرآیند یادگیری شما کامل‌تر شود. همین الان درس بعدی را ببینید و تکالیف را با دقت انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *