در این درس از جلسه اول دوره مجازی تحلیل تکنیکال و استراتژی MRM می‌خواهیم با چند اصطلاح تکنیکی مهم آشنا شویم. چراکه وقتی نمودار قیمت به یک سطح حمایتی یا مقاومتی برخورد می‌کند با پنج احتمال مواجه هستیم. و هر یک از این حالت‌ها نام و مشخصات خاص خود را دارند. مهمترین واکنش قیمت به حمایت و مقاومت پولبک است. که به دلیل تشابه با نفوذ قیمت گاهی تشخیص اشتباه می‌دهند. در این درس می‌خواهیم بدانیم پولبک چیست و فرق آن با نفوذ قیمت چیست و چگونه این حالت‌ها را در سطوح حمایت و مقاومت تشخیص دهیم.

پولبک چیست؟

پس از آنکه نمودار قیمت از یک سطح مقاومتی و یا حمایتی عبور می‌کند (شکست حمایت و مقاومت)، گاهی اوقات یک حرکت بازگشتی به سطح شکسته شده انجام می‌دهد. این بازگشت جزئی قیمت به سطح شکسته شده را پولبک (Pull back) می‌نامند. درنتیجه پولبک دارای سه مرحله زیر است.

  1. شکست حمایت یا مقاومت: در مرحله اول قیمت از سطح یک حمایت یا مقاومت به مقدار جزئی عبور می‌کند.
  2. لمس سطح شکسته شده: در مرحله دوم به سطح شکسته شده باز می‌گردد (Pull back) و آن سطح را لمس می‌کند.
  3. بازگشت به مسیر شکست: در مرحله سوم مجددا به مسیری که شکست انجام شده بر می‌گردد و ادامه مسیر می‌دهد.

اشتباه رایج تحلیل‌گران

برخی از تحلیل‌گران تکنیکال به مرحله سوم توجه نمی‌کنند. درنتیجه ممکن است دچار خطا و اشتباه شوند. چراکه اگر مرحله سوم اتفاق نیافتد، ممکن است نفوذ قیمت باشد. که نوع دیگری از واکنش قیمت به سطوح حمایت و مقاومت است.

نفوذ قیمت چیست؟

اگر بعد از شکست حمایت یا مقاومت، قیمت مجددا به پشت سطح شکسته شده بازگشت نماید، نفوذ قیمت رخ داده است. درواقع از نظر شکل ظاهری کاملا شبیه پولبک است. اما تفاوت بین نفوذ قیمت و پولبک چیست؟ تفاوت در مرحله سوم است. درنتیجه می‌توان برای نفوذ قیمت مراحل زیر را درنظر گرفت.

  1. شکست حمایت یا مقاومت: در مرحله اول قیمت از سطح یک حمایت یا مقاومت به مقدار جزئی عبور می‌کند.
  2. لمس سطح شکسته شده: در مرحله دوم به سطح شکسته شده باز می‌گردد و مجددا آن سطحی را لمس می‌کند.
  3. بازگشت به پشت سطح: در مرحله سوم به پشت سطحی که قبلا از آن عبور کرده بود، بازگشت می‌کند.

نفوذ قیمت همان شکست ناقص است

با توجه به نکات فوق اگر بپرسیم نفوذ قیمت چیست، می‌توان گفت نفوذ قیمت یک شکست ناموفق است. درحالیکه قیمت برای عبور از یک سطح حمایت یا مقاومت تلاش کرده است. اما ناموفق بوده و نمودار قیمت دوباره به پشت همان سطح حمایت و مقاومت بازگشت می‌کند.

پولبک یک فرصت طلایی
اگر بعد از شکست خطوط سیگنال، پولبک اتفاق بیافتد، بهترین فرصت برای ورود به معامله (Buy / Sell) ایجاد می‌شود. توصیه من به شما اینست که تشخیص پولبک را به عنوان یک فرصت طلایی خرید یا فروش به خوبی یاد بگیرید.همچنین آن را با نفوذ قیمت اشتباه نگیرید.

سوالات متداول

آیا پولبک همان بوسه خداحافظی است؟

بله – برخی تحلیل‌گران از پولبک به عنوان “بوسه خداحافظی” با سطح شکسته شده تعبیر می‌کنند.

خیر – لزوما بوسه خداحافظی به سطوح حمایت و مقاومت شکسته شده همیشگی نیست. یعنی در بسیاری موارد ممکن است پس از شکست یک خط حمایت یا مقاومت، پولبکی ایجاد نشود. یا حتی ممکن است نفوذ باشد.

یکی از مهمترین نشانه‌ها اینست که همزمان با شکست یک خط حمایت یا مقاومت، حجم معاملات افزایش قابل توجهی داشته باشد. در چنین حالتی احتمال ایجاد حرکت بازگشتی به سطح شکسته شده (Pull back) افزایش پیدا می‌کند.

خیر – تفاوت مهمی بین صدور سیگنال و شکست سطوح حمایت و مقاومت است. درواقع بهتر است بگوییم که هر شکستی لزوما سیگنال نیست. به بیان دیگر شکست یک سطح حمایت یا مقاومت، زمانی معنی سیگنال ورود به معامله (خرید یا فروش) دارد که مطابق یک سیستم تحلیلی (استراتژی تحلیلی) تایید شده باشد. مثلا وقتی که خط سیگنال برکوت شکسته شود.

در استراتژی MRM نشانه‌های بسیار خوبی برای تفکیک و تشخیص این دو حالت وجود دارد. به کمک اسیلاتورهای MRM (MACD , RSI) می‌توانیم دقت تشخیص را شدیدا بالا ببریم.

ما هستیم تا سوالات شما بدون پاسخ نماند

اگر سوالی دارید، الان وقت آن رسیده که مطرح کنید. در انتهای این درس (قسمت دیدگاه) سوال بپرسید و پاسخ آن را از ما دریافت کنید. تیم قدرتمند موج برتر در کنار شماست.

یک معامله تا کجا باز بماند؟

هنوز که جلسه اول از دوره تکنیکال و MRM تمام نشده است، بهتر است بدانید، یک معامله در چه شرایطی بسته (Close) می‌شود. لذا برای اینکه سه شرط خروج از معامله را بدانید، فقط کافی است، درس بعدی را دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *