با دریافت کد سهامداری که در درس قبل تشریح شد، نمی‌توانید معاملات بورس را انجام داد. چراکه برای خرید و فروش سهام در بورس باید به سامانه معاملات بورس دسترسی داشته باشید. بنابراین لازم است برای دریافت کد معاملاتی به کارگزار بورس مراجعه نمائید. پس از آنکه به یکی از سامانه‌های معاملاتی شرکت کارگزاری دسترسی پیدا کردید، امکان خرید و فروش سهام دارید.

محتوای این درس در سال ۱۴۰۳ بروزرسانی شده است. در این درس می‌خواهیم با کارگزار بورس اوراق بهادار تهران آشنا شویم. همچنین نحوه دریافت کد معاملاتی را توضیح خواهیم داد. پس برای آشنایی با شرکت کارگزاری و مراحل دریافت کد معاملاتی به منظور دسترسی به سامانه معاملات کارگزار، در این درس همراه ما باشید.

فیلم معرفی کارگزار بورس و کد معاملاتی برای سامانه معاملات کارگزاری

در این ویدئو که در سال ۱۳۹۵ تدوین شده، استاد حسین محمدپور با ترفندی بسیار جالب دلیل نیاز به کارگزار بورس و همچنین تعرف درست کد معاملاتی را بیان می‌کند. حتما این ویدئو را ببینید. اما بعد از سال ۱۳۹۸ امکان دریافت کد برای سامانه معاملات کارگزار بصورت غیرحضوری ایجاد شد. درنتیجه در این درس راهنمای دریافت آنلاین شناسه معاملاتی را بیان خواهیم کرد

کارگزار بورس کیست؟

تمامی سهامدارن و معامله گران در بازار سهام بایستی معاملات بورس را از طریق سامانه معاملات کارگزار انجام دهند. در واقع کارگزار بورس یک شرکت حقوقی است که بستر انجام معاملات بورس را برای سهامداران فراهم می‌کند. شرکت‌های کارگزاری بورس برای انجام فعالیت‌های خود باید مجوزهای لازم را از سازمان بورس اوراق بهادار تهران دریافت کنند.

کارگزار بورس

کارگزار واسطه بین سهامدار و بورس

شرکت کارگزاری بورس واسطه بین سهامداران و سازمان بورس اوراق بهادار تهران است. بنابراین تمامی فعالان بازار سرمایه باید برای خرید و فروش سهام و اوراق بهادار، از طریق یک شرکت کارگزاری بورس اوراق بهادار تهران اقدام کنند.

وظایف شرکت کارگزاری بورس چیست؟

کارگزار بورس موظف به ارائه خدمات متنوع به مشتریان خود است. که برخی از این خدمات به شرح زیر است.

  • پذیرش و احراز هویت اشخاص (حقیقی/حقوقی) برای دریافت کد سهامداری و کد معاملاتی
  • سامانه معاملات کارگزار که بستری برای معاملات خرید و فروش سهام در اختیار مشتری است
  • پاسخگویی به مشتریان و رفع تمام نیازهای مشتری در رابطه با بورس اوراق بهادار تهران

آنچه گفته شد، برخی از خدمات اولیه شرکت کارگزاری بورس اوراق بهادار تهران است. که بصورت رایگان به مشتریان خود ارائه می‌کند. خدمات و وظایف شرکت‌های کارگزاری بسیار فراتر از این چیزی است که عنوان شد. اما در این درس قصد داریم مراحل دریافت کد معاملاتی و نحوه دسترسی به سامانه معاملات کارگزار را بیان کنیم.

سامانه معاملات کارگزار چیست؟

شرکت‌های کارگزاری به واسطه امکانات سخت افزاری و نرم افزاری خود، سامانه‌هایی را برای دسترسی به هسته معاملات بورس فراهم می‌کنند. امروزه سامانه معاملات برخط (آنلاین) از مهمترین و پرکاربردترین روش ثبت سفارش خرید و فروش سهام بورس است. علاوه بر روش‌های ثبت سفارش اینترنتی، روش‌های دیگری نیز برای ثبت سفارشات خرید و فروش سهام وجود دارد که به شرح زیر است.

روش‌های سنتی


  • ثبت سفارش تلفنی
  • ثبت سفارش حضوری

روش‌های اینترنتی


  • سامانه معاملات آنلاین (تحت وب – موبایلی)
  • سامانه معاملات آفلاین

پس افرادی که قصد خرید و فروش سهام در بازار بورس را دارند، باید به یک یا چند سامانه معاملات کارگزار بورس دسترسی داشته باشند. چراکه تمامی معاملات بورس از طریق همین سامانه‌ها توسط سهامدارن انجام می‌شود. لذا شرکت کارگزاری بورس دسترسی شما را به یک یا چند سامانه معاملاتی ایجاد می‌کند.

کد معاملاتی چیست؟

برای آنکه بتوانید معاملات بورس را انجام دهید، لازم است به سامانه معاملات کارگزار بورس دسترسی داشته باشید. کد معاملاتی شناسه شناسایی شما نزد کارگزار بورس می‌باشد. کارگزار از طریق این شناسه هویت شما را شناسایی می‌کند و امکان خرید و فروش سهام را از طریق سامانه معاملاتی، برای شما ایجاد می‌کند.

 کد معاملاتی یک شناسه (نام کاربری) به همراه گذرواژه (پسورد) است که امکان دسترسی شما را به سامانه معاملات کارگزار فراهم می‌کند. درواقع همان “نام کاربری و رمز عبور” برای دسترسی به سامانه معاملات کارگزار بورس است.

پس از دریافت نام کاربری و رمزعبور(کد معاملاتی) می‌توایند وارد سامانه معاملاتی کارگزار بورس شوید. پس از ورود به سامانه، امکان ارسال سفارشات خرید و فروش سهام برای شما فعال می‌شود.

کد معاملاتی کارگزار بورس

نحوه دریافت کد معاملاتی از شرکت کارگزاری بورس چگونه است؟

همانطور که گفته شد، این کد (شناسه و رمز) توسط یک شرکت کارگزاری برای مشتریان صادر می‌شود. درنتیجه ابتدا باید مدارک لازم را آماده کنید. سپس برای دریافت کد به یکی از دو روش زیر اقدام کنید. از طرفی صدور کدمعاملاتی توسط کارگزار شامل دو مرحله زیر است.

روش‌های دریافت کد


  1. مراجعه حضوری به شعب شرکت کارگزاری
  2. ثبت‌نام اینترنتی و غیرحضوری

مراحل دریافت کد


  1. تکمیل فرم‌های ثبت‌نام در کارگزاری
  2. احراز هویت توسط شرکت کارگزاری

پیشنهاد من به شما (یادآوری) !
اگر یادتان باشد، در درس قبلی گفتم که برای دریافت "کد سهامداری" یا "کد بورسی" نیاز به احراز هویت دارید. همچنین برای دریافت "کد معاملاتی" هم نیاز به احراز هویت دارید. الان زمان آن رسیده که یکبار برای هر دو احراز هویت شوید. پس ادامه این درس را دنبال کنید.

مراحل ثبت‌نام غیرحضوری و احراز هویت در کارگزاری چیست؟

اول

بهتر است که مراحل ثبت‌نام در کارگزاری و همچنین احراز هویت (هم برای سامانه سجام و هم کارگزاری) را با هم ادغام کنید. ابتدا در سامانه ثبت‌نام غیرحضوری کارگزاری پاسارگاد ثبت‌نام کنید. از طریق لینک زیر همین الان مراحل تکمیل فرم‌های ثبت‌نام در کارگزاری را انجام دهید.

دوم

پس از تکمیل ثبت‌نام در سامانه ماهور (کارگزاری پاسارگاد) برای احراز هویت غیرحضوری از طریق لینک زیر اقدام کنید. اگر مراحل گفته شده را دقیقا به ترتیبی که گفته شد، انجام دهید، بصورت اتوماتیک احراز هویت شما برای سامانه سجام (کد بورسی) و کارگزار بورس (کد معاملاتی) انجام خواهد شد.

سوالات متداول

آیا می‌توانم چندین کد معاملاتی از کارگزاران مختلف داشته باشم؟

بله – برای دریافت کد معاملاتی هیچ محدودیتی نیست. شما می‌توانید با تکمیل فرآیند ثبت‌نام در هر شرکت کارگزاری بورس، اقدام به دریافت کد از همان کارگزاری نمائید. بنابراین با آسودگی خیال در هر کارگزاری که دوست دارید ثبت نام کرده و نام کاربری و رمز (کد) بگیرید.

بله – پس از اینکه شرکت کارگزار بورس کد معاملاتی شما را صادر نمود و برای ایمیل شما ارسال گردید، امکان خرید و فروش سهام در بازار بورس و فرابورس ایران فراهم می‌شود. برای شما آرزوی موفقیت در فعالیت اقتصادی جدیدتان داریم.

خیر – شرکت کارگزاری فقط بستر انجام معاملات بورسی را برای شما فراهم می‌کند. هیچ کارگزاری اجازه ندارد در معاملات مشتریان خود مداخله کند. مگر آنکه مجوز مشاوره در سرمایه گذاری داشته باشد. اطلاعات بیشتر را در بخش خدمات کارگزاری ببنید.

بله – امروزه تمامی کارگزاران بورس، امکان انجام معاملات از طریق گوشی‌های هوشمند را فراهم کردند. فقط کافی است اپلیکیشن کارگزارتان را دانلود و نصب کنید. سپس نام کاربری و رمز را وارد کرده و معامله کنید. موفق باشید.

هم بله هم خیر – اگر متقاضی کد برای سامانه معاملات آنلاین (برخط) باشید، حتما باید مدرک تحصیلی دیپلم و بالاتر داشته باشید. اما اگر متقاضی سایر سامانه های معاملاتی هستید، محدودیتی در مدرک تحصیلی وجود ندارد.

سوالات شما، اگر سوالی دارید!

ممکن است طی مراحل دریافت کد معاملاتی و یا کد بورسی دچار مشکل شده باشید. هیچ نگران نباشید. ما در موج برتر کنار شما هستیم تا مشکل شما را بر طرف کنیم. پس برای بنویسید که در چه زمینه‌ای نیاز به راهنمائی یا کمک دارد. در زیر این درس (قسمت دیدگاه) سوالات و مشکلات خود را بنویسید.

آشنایی با سامانه معاملاتی

دیگه وقت آن رسیده با انواع سامانه‌های معاملاتی آشنا شوید. یعنی برای اینکه بتوانید خرید و فروش سهام انجام دهید، می‌توانید به روش‌های مختلفی این کار را به سرانجام برسانید. پس درس بعدی را از دست ندهید، تا برای شما انواع سامانه معاملات کارگزار را معرفی کنیم.

۲ پاسخ

    1. سلام
      از آنجا که تمامی کارگزارن بورس تحت قوانین سازمان بورس فعالیت می‌کنند، درنتیجه از منظر کارمزد معاملات، فرق چندانی ندارند. تفاوت اصلی کارگزارها در پلتفرم معاملاتی آنها است. امکاناتی که سامانه معاملات به مشتریان می‌دهد، با هم فرق دارد. این موضوع هم بیشتر سلیقه‌ای است.
      با توجه به اینکه دریافت کد معاملاتی رایگان است، پیشنهاد می‌کنم کارگزاران مختلفی را تست کنید.
      ما بیش از ده سال است که با کارگزاری پاسارگاد کار می‌کنیم، لینک ثبت‌نام آن در محتوای همین درس قرار دارد.
      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *