سایت کدال یکی از مهمترین سایت‌های مرتبط با بورس اوراق بهادار تهران است. درواقع شبکه کدال آرشیوی از تمام گزارشات مهم شرکت‌های بورس تهران است. در فیلم آموزش سایت کدال (codal.ir) با این سامانه آشنا خواهید شد. همچنین در خصوص اهمیت گزارشات ارسالی به این وبسایت و نحوه جستجو اطلاعات در این سایت خواهیم گفت.

تمام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و فرابورس ایران و حتی شرکت‌های زیر مجموعه آنها موظف به ارسال گزارشات منظم برای شبکه کدال هستند. درواقع هدف این سامانه افزایش شفافیت در اطلاعات مالی شرکت‌ها است. همچنین به دلیل متمرکز بودن بخش وسیعی از اطلاعات و گزارشات، دسترسی به آنها بسیار ساده است. همین مزیت‌ها باعث شده تا سایت کدال به یکی از پربازدیدترین سایت‌های بورس تهران تبدیل شود.

معرفی سایت کدال – شبکه کدال

شبکه کدال یکی از مهمترین وبسایت‌های مرتبط با بورس تهران است. روزانه چند صد هزار بازدید از این سامانه انجام می‌شود. در این سامانه با سه اصطلاح مهم روبرو خواهید شد که لازم است مفهوم آنها را بدانید.

1. سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران بورس

شبکه کدال یک سامانه جمع آوری و نشر گزارش از شرکت‌های بورس اوارق بهادار تهران است. تمام شرکت‌های بورس تهران موظف هستند گزارشات خود را برای کدال ارسال کنند. سپس این اطلاعات از طریق سایت کدال برای اطلاع عموم مردم و سهامدارن بورس تهران بصورت رایگان منتشر می‌شود.

عملکرد سامانه کدال باعث شفافیت در وضعیت شرکت‌های بورس تهران می‌شود. از طرفی فعالان بازار سهام با مراجعه این سایت اطلاعات مهمی را در مورد سهام و شرکت مورد نظرشان بدست می‌آورند. مثل اطلاعات مربوط به مجمع عمومی، سود سهام، افزایش سرمایه و بسیاری اطلاعات دیگر. در فیلم آموزش سایت کدال، مهمترین اطلاعات موجود در شبکه کدال توضیح داده شده است.

2. ناشران اطلاعات در سایت کدال

اصطلاح “ناشران” یکی از عبارت‌های سایت کدال است، اما ناشران بورس چه کسانی هستند؟ ناشران شبکه کدال به چهار دسته تقسیم می‌شوند. این چهار گروه به شرح زیر هستند.

  1. شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق تهران
  2. شرکت‌های پذیرفته شده در فرابورس ایران
  3. شرکت‌های ثبت شده در سازمان بورس (اما غیر بورسی و غیر فرابورسی)
  4. شرکت‌های ثبت نشده در سازمان بورس

3. گزارشات دوره‌ای شرکت‌های مادر و زیرمجموعه

درواقع تمام شرکت‌های بورس و فرابورس موظف به ارائه گزارش می‌باشند. همچنین شرکت‌های زیر مجموعه شرکت‌های بورس و فرابورس نیز به منظور افزایش شفافیت عملکرد شرکت مادر باید گزارشات خود را به شبکه کدال ارائه کنند. شرکت‌های زیر مجموعه ممکن است در سازمان بورس ثبت شده‌ باشند و یا ممکن است ثبت نشده باشند.

بطور مثال فرض کنید شرکت ایران خودرو یک شرکت زیر مجموعه دارد، که خدمات پس از فروش شرکت مادر (ایران خوردو) را انجام می‌دهد. لذا میزان سود و زیان و عملکرد شرکت خدمات پس از فروش (زیر مجموعه) در میزان سود و زیان شرکت ایران خودرو تاثیرگذار است.

بنابراین سهامداران شرکت ایران خودرو حق دارند از گزارشات شرکت زیر مجموعه (خدمات پس از فروش) مطلع شوند. به همین دلیل شرکت زیر مجموعه هم موظف به نشر اطلاعات خود خواهد بود. حال اینکه ممکن است این یک شرکت بورسی و یا فرابورسی نباشد. همچنین ممکن است در سازمان بورس هم ثبت نشده باشد.

آموزش سایت کدال

اطلاعات با اهمیت سامانه کدال

در سامانه کدال اطلاعات بسیار زیادی توسط ناشران ارسال می‌شود. اما برخی از این اطلاعات اهمیت بسیار بالایی دارند. در ادامه به فهرستی کلی از اطلاعات مهم منتشر شده در سایت کدال اشاره می‌کنیم.

  • آگهی‌های مربوط به مجمع عمومی (عادی سالیانه – فوق العاده) شامل: دعوتنامه – دستورکار – تصمیمات و غیره.
  • اطلاعیه‌های مربوط به افزایش سرمایه شامل مجمع – زمان – مقدار – حق تقدم – نوع و غیره.
  • گزارشات مالی شامل اطلاعات مالی میان دوره‌ای (3 ماهه) – انتهای سال مالی – عملکرد هیئت مدیره و غیره.
  • پیش بینی درآمد هر سهم (تعدیل) که بین سال مالی یا انتهای سال مالی و یا بصورت بودجه سال مالی بعد ارائه می‌شود.
  • گزارش حسابرس قانونی شرکت‌ها. حسابرس به عنوان ناظر بر عملکرد مالی شرکت‌ها به تایید سازمان بورس رسیده.
  • افشای اطلاعات با اهمیت (شفاف سازی) به منظور اطلاع سهامدارن از اخبار تاثیرگذار بر وضعیت مالی شرکت.
  • سایر اطلاعات مثل اطلاعات پذیره نویسی – رتبه بندی شرکت‌ها از نظر شفافیت در گزارشات و بسیاری موارد دیگر.

فیلم آموزش سایت کدال را ببنید

با تماشای فیلم آموزش سایت کدال حتما متوجه می‌شوید که در این شبکه چه خبر است. شبکه کدال آرشیو بسیار ارزشمندی از تمامی اطلاعات و گزارشات مهم شرکت‌های بورس اوراق بهادار تهران است. به همین دلیل به یکی از سایت‌های مهم بورس تبدیل شده است. در فیلم آموزش سایت کدال برخی از موارد فوق که اهمیت بیشتری دارند را تشریح کرده‌ایم.

در فیلم آموزشی این ضمن معرفی و نحوه جستجو در سامانه کدال با برخی از اصطلاحات و اطلاعات مهم شبکه کدال آشنا شدید. اما بهتر است از حجم بالای این اطلاعات نگران نشوید، چراکه معامله گران بسیاری (مثل من) هستند که شاید مدت‌های طولانی به سراغ این سامانه نروند. چطور ممکنه؟ من به شما خواهیم گفت چطور ممکن است.

سوالات متداول

آیا من بدون توجه به سامانه کدال می‌توانم معامله گر موفقی در بورس باشم؟

این موضوع بستگی به سبک تحلیل‌گری شما در بازارهای مالی دارد. اگر شما صرفا به روش تحلیل تکنیکال، سهام مناسب خرید را انتخاب کنید، نیاز زیادی به اطلاعات بنیادین سامانه ندارید.

تحلیل‌گران بنیادی از پارامترهای زیادی مثل P/E یا EPS یا DPS و همچنین صورت‌های سود و زیان برای تحلیل بنیادی سهام استفاده می‌کنند. اما تحلیل‌گران تکنیکال بیشتر به اطلاعات مربوط به مجامع و تقسیم سود و یا افزایش سرمایه‌ها نیاز پیدا می‌کنند. درنهایت این شما هستید که میزان اطلاعات استخراج شده از شبکه کدال را تعیین می‌کنید. (تعریف برخی از این اصطلاحات در درس سایت بورس بیان شده است.)

اطلاعات این سامانه بسیار گسترده و متنوع است. درواقع باید قبل از هر چیز سبک تحلیلی خودتان را تعیین کنید. با توجه به روش تحلیلی خودتان حجم اطلاعات مورد نیاز تعیین می‌شود. همچنین بر همان اساس، کاربرد و کارآیی اطلاعات، معنی پیدا می‌کند. بنابراین سعی کنید با روش‌های تحلیل تکنیکال و بنیادی آشنا شوید.

سوالی دارید؟

در انتهای درس آموزش سایت کدال، اگر هنوز سوال و یا ابهامی در موضوع این درس دارید، می‌توانید در انتهای همین صفحه (قسمت دیدگاه) سوال خود را مطرح نمائید. ما دوستانی داریم که توانایی پاسخ به سوالات شما را دارند. پس بدون تعارف هر چیزی که در ذهن شماست، بپرسید.

آماده تابلوخوانی شوید!

با اتمام آموزش مفاهیم پایه بورس که در جلسه اول (مبانی ورود به بورس) دنبال کردید، وقت آن رسیده به سراغ تابلوخوانی برویم. در جلسه دوم از دوره آموزش بورس، تمام اجزای تابلو معاملات سهام را تشریح خواهیم کرد. آموزشی بی‌نظیر اط تابلوخوانی منتظر شماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *