امیدواریم که دوره آموزش رایگان شروع از صفر را از ابتدا دنبال کرده باشید. دلیل این همه تاکید بر اینکه از ابتدا و تا انتها این دوره را دنبال کنید، اینست که موضوعات به هم مرتبط است و در انتها باید به جمع بندی برسید. در نتیجه توضیحات استاد محمدپور در ویدئو درس اول این دروه را حتما ببینید. اما موضوع این درس تحلیل تکنیکال است. قصد داریم روشهای متنوع تحلیلگران تکنیکال (تکنیکالیستها) را معرفی کنیم.
فرمول کسب سود و درآمد در بازارهای مالی
پیش از اینکه بخواهیم درباره تحلیل تکنیکال بگوئیم، بهتر است مروری بر فرمول کسب سود و درآمد در بورس، فارکس، کریپتو و طلا و ارز داشته باشیم. فرقی ندارد در کدام بازار مالی فعالیت دارید، درنهایت فرومل کسب درآمد و کسب سود، به شرح زیر است.
- خرید در کف قیمت
- فروش در سقف قیمت
لازم است به دو نکته اشاره کنیم. اول اینکه میتوانید تحلیلهای استاد محمدپور از بازارهای بورس، فارکس، کریپتو و طلا و ارز را در برنامه اینترنتی روی موج بازار دنبال کنید. دوم اینکه مفهوم “سیگنال” در بازارهای مالی را باید بدانید. در ویدئو مربوط به سیگنال چیست به این موضوع نیز اشاره شده است.
تغییر قیمت در گذر زمان
در درس روشهای تحلیلگری در بازارهای مالی به این موضوع اشاره شد که تحلیل تکنیکال بر اساس “تغییر قیمت” شکل گرفته است. یعنی تکنیکالیستها به دنبال حرکت بعدی “قیمت” هستند. از طرفی تغییرات قیمت، معمولا به صورت “نمودار قیمت” دنبال میشود. درنتیجه وقتی از تحلیل تکنیکال در بورس یا فارکس و هر بازار دیگری صحبت میشود، درواقع موضوع “تحلیل نمودار قیمت” است.
تحلیل تکنیکال چیست؟
بر اساس نظریه آقای داو که سه اصل را برای ورود به مبحث تحلیل تکنیکال اشاره مطرح میکند، میتوان اساس و پایه شروع تحلیل تکنیکال را به اصل اول در نظریه داو مرتبط دانست. همچنین در نظریه داو علاوهه بر تاکید بر اهمیت قیمت، دو اصل دیگر نیز مطرح میشود. این سه اصل به شرح زیر است.
- همه چیز در “قیمت” لحاظ شده است.
- قیمت در غالب “روند” حرکت میکند.
- در گذر زمان “روندها” تکرار میشوند.
تحلیل تکنیکال یا تحلیل نمودار قیمت
با توجه به نظریه داو باید بگوئیم که تحلیل تکنیکال همان تحلیل نمودار قیمت است.
مواد خام در نمودار قیمت چیست؟
هر نموداری که ساختار استانداردی داشته باشد، از سه ماده خام تشکیل شده است. درواقع نمودار قیمت در بین این سه ماده خام تشکیل شده و تغییرات قیمت ترسیم میشود.
- قیمت: در محور عمودی هر نمودار تغییرات قیمت در گذر زمان نشان داده میشود.
- زمان: محور افقی گذر زمان را نشان میدهد.
- حجم: تعداد سهام یا هر واحد معاملاتی که بین خریدارها و فروشندهها داد و ستد شده است.
ساختار نمودار قیمت در تحلیل تکنیکال
در هر نمودار قیمت استاندارد، چهار عنصر سازنده نمودار دیده میشود. درواقع همانند تکامل یک جنین، یک سلول تکثیر میشود و سایر اندامها را بوجود میآورد، نمودارهای قیمت نیز از تکثیر یک موجود تک سلولی به نام کندل (Candel) یا شمع تشکیل میشود. در ویدئو این درس استاد محمدپور با بیانی شیوا و خیلی واضح نحوه تکثیر کندلها و شکل گیری چهار عنصر سازنده در نمودار قیمت را تشریح میکند.
- کندل (Candel): هر کندل بیانگر تغییرات قیمت در مقیاس زمانی (تایم فریم) مشخصی است.
- موج (Wave): تعدادی از کندلهای صعودی و نزولی در کنار هم باعث ایجاد یک موج صعودی یا نزولی میشود.
- روند (Trend): وقتی موجهای صعودی و نزولی با همدیگر ترکیب میشوند، روند (صعودی، نزولی، رنج) شکل میگیرد.
- سیکل (Cycle): ترکیب دو یا چند روند با همدیگر یک سیکل در نمودار قیمت را تکمیل میکند.
حتما ویدئو این درس را با دقت ببینید. توضیحاتی که برای ساختار نمودار بیان شده است، اهمیت بالایی دارد.
روشای تحلیلی برای عناصر نمودار فرق دارد
یکی از رایجترین اشتباهات اکثر تکنیکالیستها این است که روشهای مختلف تحلیل تکنیکال را با شیوه غیر اصولی با هم ادغام کردند و “تصور میکنند” که تمام اجزاء و ساختار نمودار را تحلیل میکنند. این اشتباه به قدری رایج است که شاید خود شما بدون آنکه متوجه باشید، در حال انجام این اشتباه هستید. این در حالی است که شیوه تحلیل هر یک از عناصر سازنده نمودار قیمت کاملا مشخص و به شرح زیر تعریف شده است.
- تحلیل سیکل: امواج الیوت که طبق نظریه آقای الیوت بر اساس شمارش موجها عمل میکند و ۴ سبک شناخته شده دارد.
- تحلیل روند: تکنیکال کلاسیک که بر اساس الگوها در نمودار قیمت برای تحلیل روند استفاده میشود و زیر شاخههای متعددی دارد.
- تحلیل موج: از ابزارهای فیبوناچی و الگوهای هارمونیک برای شناسایی نقاط پایانی یک موج استفاده میشود.
- تحلیل کندل: موثرترین شیوه برای تحلیل کندلها، استفاده از الگوهای کندل استیک است که به نحوه پیدایش کندلها تمرکز دارد.
"روند" دوست شماست، هم جهت "روند" معامله کنید.
جان مورفی
مهمترین عنصر سازنده نمودار قیمت
دو سند معتبر وجود دارد که نشان میدهد “روند” مهمترین عنصر سازنده نمودار قیمت است. نقل قولی که از آقای جان مورفی بیان کردیم و همچنین با استناد به نظریه آقای داو که عبارت “روند” در سه اصل تکنیکال دو مرتبه بیان شده است. بدون تردید “روند” فرمول حرکت قیمت در بازار است. به همین دلیل است که استاد محمدپور، استراتژی MRM را بر پایه “روند” طراحی نموده است.
استراتژی قدرتمند MRM یک روش کاملا منحصر به فرد برای تحلیل دقیق و صحیح روندها در نمودار قیمت است. این استراتژی در طی ۱۳ سال (از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۳) توسط استاد محمدپور در تمام بازارهای مالی استفاده شده است. شاهکارهای تحلیلی با MRM انکار ناپذیر است. در پلی لیست روی موج بازار تحلیلهای بسیاری با این استراتژی منتشر شده است.
فریاد استاد محمدپور وقتی از استراتژی تحلیلی میگوید!
به نظر شما چرا وقتی استاد محمدپور در ویدئو این درس میخواهد تعریف "استراتژی تحلیلی" را بیان کند، فریاد "وای وای" سر میدهد. خیلی دوست داریم نظر شما را بدانیم. نظرات خود را از این فریاد برای ما در قسمت دیدگاهها مطرح کنید. در درس بعدی ایشان دلیل این فریاد را خواهد گفت.