استراتژی معاملاتی چیست؟ وزن عناصر سیستم معاملاتی

.h_iframe-aparat_embed_frame{position:relative;}.h_iframe-aparat_embed_frame .ratio{display:block;width:100%;height:auto;}.h_iframe-aparat_embed_frame iframe{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;}

همانطور که در درس قبلی از دوره شروع از صفر بیان شد، لزوما هر تحلیل‌گر کامل، یک معامله‌گر حرفه‌ای و کامل نیست. دلایل متعددی وجود دارد که هر تحلیل‌گری توانایی دریافت سیگنال با کیفیت از نمودارها را دارد و همچنین تحلیل موج و کندل را می‌داند، نمی‌تواند معامله‌گر توانمند و حرفه‌ای باشد. در این درس قصد داریم به لزوم سیستم معاملاتی (Trading system) همچنین عناصر تشکیل دهنده یک استراتژی معاملاتی در بازارهای مالی اشاره کنیم.

ضرورت سیستم معاملاتی در بازارهای مالی

هر فردی که در بازارهای مالی مثل بورس، فارکس، کریپتو و یا طلا و ارز ترید (معامله) می‌کند، یک انسان است. هر انسان تحت تاثیر احساسات، هیجانات و حتی هرمون‌ها و ژنتیک است. حتی اخبار خوب و بد بر روند معاملاتی هر انسان تاثیر گذار است. از طرفی محدودیت‌های مختلفی در جریان معاملات مداخله دارد. برخی از مهمترین آنها به شرح زیر است.

  1. میزان سرمایه‌ معامله‌گر در بازارهای مای مهم است.
  2. نوع و میزان ریسک پذیری افراد با هم متفاوت است.
  3. نیازها و توقعات مالی هر فرد تاثیر عمیقی بر معاملات او دارد.
  4. میزان مهارت‌ها و تکنیک‌های معاملاتی هر معامله‌گر نقش تاثیرگذاری دارد.

همه موارد فوق و بسیاری از موارد دیگر که موضوع این درس نیست، در جریان معاملات تاثیرگذار هستند. به همین دلایل است که هر معامله‌گر بورس یا فارکس و هر بازار مالی دیگر مثل طلا و ارز به یک سیستم معاملاتی نیاز دارد.

استراتژی معاملاتی یا سیستم معاملاتی چیست؟

به زبان خیلی ساده، مجموعه قوانینی که یک معامله‌گر حرفه‌ای در جریان معاملات خود، باید از آن قوانین پیروی کند، سیستم یا استراتژی معاملاتی معاملاتی است. اما این قوانین از پیش تعیین شده باید کاملا اصولی، تست شده و قابل اجرا باشد. همچنین قوانین تریدری باید در ارتباط با همدیگر همانند یک ماشین عمل کرده تا بتواند راننده آن ماشین (معامله‌گر) را به مقصد برساند.

اجزاء تشکیل دهنده استراتژی معاملاتی

یک استراتژی معاملاتی از سه عنصر بسیار مهم و کلیدی تشکیل شده است. مجموعه قوانین معاملاتی از درون همین سه عنصر به دست می‌آید.

  1. مهارت‌های معامله‌گری: شامل تکنیک‌های ترید، روانشناسی معامله‌گر، توانایی در بهینه‌سازی سیستم است.
  2. استراتژی تحلیلی: مجموعه قوانینی که برای دریافت سیگنال خرید و فروش و همچنین قوانین مراقبت و خروج از معامله است.
  3. مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه: تمام قوانین مدیریتی که سه اصل ترید (حفظ پول، کسب سود، حفظ شود) را تامین می‌کند.

چگونگی ارتباط بین این عناصر بسیار اهمیت دارد. اکثر تحلیل‌گران بازار بورس یا بازار فارکس و هر بازار مالی دیگری، معمولا به ارتباط آنها اهمیت نمی‌دهند. حتی میزان اهمیت هر یک از سه عنصر فوق را نمی‌دانند.

جمله میلیون دلاری استاد محمدپور

موفقیت در بازارهای مالی فقط با تحلیل درست به دست نمی‌آید، بلکه باید اصول درست و صحیح "مدیریت ریسک" و "مدیریت سرمایه" در معاملات را رعایت نمود.

مدیریت ریسک و سرمایه راز برنده شدن

تقریبا کسب موفقیت و تبدیل شدن به یک تریدر حرفه‌ای (معامله‌گر برتر) بدون رعایت اصول مدیریت ریسک و سرمایه غیر ممکن است. ماشین معاملاتی و سیستم معاملاتی که مدیریت ریسک ندارد، همانند ماشین بدون ترمز است. مدیریت سرمایه نقش موتور و سیستم سوخت رسانی ماشین معامله‌گری را دارد. درنتیجه باید استراتژی معاملاتی در بازارهای مالی به سیستم ایمنی و موتور قدرتمندی مجهز باشد. موضوعاتی که در دوره آموزش مدیریت ریسک و سرمایه دنبال می‌شود.

وزن عناصر در مکانیزم معاملاتی

یکی از رایج‌ترین اشتباهات اکثر تحلیل‌گران و معامله‌گران در بازار فارکس یا بورس و کریپتو اینست که به روش و سبک تحلیلی اهمیت زیادی می‌دهند. درحالی که نمی‌دانند که حتی اگر با استراتژی MRM به یک “سوپر تحلیل‌گر” تبدیل شوند، تنها ۲۰ درصد مسیر را طی کردند. چراکه هر سه عنصر تشکیل دهنده سیستم معاملاتی میزان مهم است، اما میزان اهمیت آنها فرق دارد.

  • میزان اهمیت “استراتژی تحلیلی” بیش از ۲۰ درصد نیست.
  • قوانین “مدیریت ریسک و سرمایه” نقش ۴۰ درصدی در استراتژی معاملاتی دارد.
  • میزان “مهارت‌های معامله‌گری” نیز ۴۰ درصد در سیستم تاثیرگذار است.

کاش می‌دانستم!
کاش همان سال‌های ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ که وارد بازارهای مالی شدم، با سیستم معاملاتی و عناصر آن آشنا شده بودم. در این صورت لازم نبود بارها و بارها به بی‌راهه بروم و با آزمون و خطا، مسیر و جاده درست را پیدا کنم. سال‌ها وقت صرف شد تا بتوانم اجزاء سیستم معاملاتی را همچون یک پازل و معما در کنار هم بچینم.

مدیریت ریسک چیست؟

در ویدئو آموزشی این درس استاد محمدپور نوساناتی را در نمودار اونس طلا (قیمت جهانی طلا) نمایش می‌دهد. این نوسانات مربوط به دوره پاندمی کرونا است. به خوبی می‌توان متوجه شدت نوسانات و غیر عادی بودن نوسانات قیمت را مشاهده کرد. خوب این اتفاق که تحت تاثیر شیوع کرونا رخ داده است، زیر مجموعه یک ریسک شناخته شده بنام ریسک سیتماتیک در بازارهای مالی است.

ریسک‌های متعددی در بازارهای مالی وجود دارد که باید آنها را شناخت و شیوه مدیریت آنها را دانست. مثلا ریسک هر معامله، ریسک سیستماتیک، ریسک فراریت و غیره. تاثیر هر نوع ریسک در بازارهای مالی مثل بورس و در بازار فارکس می‌تواند متفاوت باشد. شیوه مدیریت هر یک از این ریسک‌ها قوانین و دستورات خاصی دارد. درنتیجه با مدیریت ریسک، زیان‌های جبران ناپذیر رخ نخواهد داد.

مدیریت سرمایه چیست؟

به زبان خیلی خیلی ساده مدیریت سرمایه همان “محاسبه حجم معامله” یا “مقدار پولی که در یک معامله وارد می‌شود” است. اما لازم به تاکید است که این فقط شروع مدیریت سرمایه است. در یک سیستم معاملاتی حرفه‌ای قوانین بسیار جامعی برای مدیریت سرمایه هر معامله و همچنین مدریت سرمایه کل حساب و حتی تعداد معاملات فعال نیز وجود دارد.

ویدئو این درس را مشاهده کردید؟

امیدواریم ویدئو آموزشی این درس را با دقت مشاهده کرده باشید. چراکه از مهمترین درس‌های دوره شروع از صفر است. اگر ویدئو این درس را دیده باشید، حتما متوجه شدید که مدیریت سرمایه در استراتژی معاملاتی اهمیت بالایی دارد. از طرفی دو نوع و سبک برای مدیریت سرمایه در استراتژی معاملاتی وجود دارد. در قسمت دیدگاه‌های این درس (انتهای درس) این دو سبک برای مدیریت سرمایه را بنویسید. و دلیل انتخاب یکی از آنها را بیان کنید.

تحلیل‌گر برتر باشید!

حالا که دوره رایگان سروع از صفر را از ابتدا تا اینجا دنبال کردید، می‌دانید که مسیر راه در بازارهای مالی فقط به تحلیل ختم نمی‌شود. بلکه عناصر مهم دیگری هم دارد. اما آنچه نمی‌دانید اینست که با جیدن این عناصر کنار هم استراتژی معاملاتی شما بهینه و کارآمد نیست. پس اگر این درس را تکمیل کردید، وقت آن رسیده که از خودتان یک تحلیل‌گر برتر بسازید. در درس بعدی استاد محمدپور یک جمله میلیون دلاری دیگر خواهد گفت، که بعد از ۷ سال فعالبت در بازارهای مالی متوجه آن شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *