در درس قبلی نحوه تنظیم سطح ساده (Simple) ربات MRM PRO را تشریح کردیم. لذا پیشنهاد می‌کنیم قبل از اینکه بخواهید با سطح نرمال (Normal) ربات MRM PRO آشنا شوید، بهتر است درس قبلی (تنظیمات سطح ساده) مشاهده کنید. چراکه بخش زیادی از تنظیمات ربات بین سطح ساده و نرمال مشترک است. مخصوصا تنظیمات مربوط به مدیریت ریسک و سرمایه که در درس قبلی تشریح شده است.

در سطح کاربری نرمال (Normal) روند را ترید می‌کنید!

مهمترین ویژگی سطح کاربری نرمال ربات MRM PRO اینست که توانایی دنبال کردن “روند” را دارد. همچنین “شرط پایداری تحلیل” را کنترل می‌کند و در زمان تغییر روند، اقدامات لازم توسط ربات انجام می‌شود. درنتیجه پس از تنظیم و اجرای ربات، همه کنترل‌ها و اقدامات معاملاتی لازم توسط ربات MRM PRO انجام می‌شود.

روندهای صعودی و نزولی را شناسایی کنید

برای تنظیم ربات در سطح کاربری نرمال، فقط کافی است نموداری را پیدا کنید که روند صعودی یا نزولی دارد. دانشجویان دوره استراتژی MRM به خوبی و راحت می‌توانند روندهای صعودی و نزولی را تشخیص دهند. اما اگر شما با هر روش تحلیلی دیگری می‌توانید روندهای صعودی و نزولی را شناسایی کنید، می‌توانید ربات را در سطح کاربری نرمال تنظیم و اجرا کنید. ما در ادامه این درس، روشی بسیار ساده را برای تشخیص روند به شما ارائه می‌کنیم.

نحوه تشخیص روند به کمک میانگین‌های متحرک (MA)

به کمک میانگین‌های متحرک (Moving Average) می‌توان روندهای صعودی و نزولی  را شناسایی کرد. گرچه روش خیلی دقیقی نیست، اما در بسیاری موارد کارآمد و مفید است. دوباره تاکید می‌کنیم که باید تحلیلی از روند فعلی و جاری نمودار داشته باشید (با هر روش تحلیلی) که البته در استراتژی MRM بسیار دقیق قابل تشخیص است.

اما نحوه قرارگیری میانگن‌های متحرک در یک نمودار معمولا وضعیت روند جاری را گزارش می‌کند. بطوریکه می‌توان از سه مووینگ اوریج (میانگین متحرک) با پریود زمانی 9 و 21 و 34 برای شناسایی روند استفاده کرد. توجه داشته باشید که هر سه میانگین متحرک باید روی متد اثموسد (Smoothed) باشند. در ویدئو این درس بیان شده است.

روند صعودی (Up Trend) برای ستاپ معاملاتی خرید (BUY)

اگر وضعیت 3 میانگین متحرک (Moving Average) به ترتیب زیر باشد، معمولا روند صعودی است. این حالت برای اجرای ربات در سطح کاربری نرمال و برای ستاپ معاملاتی خرید (BUY) مناسب است.

  • مووینگ 21 بالاتر از مووینگ 9 باشد
  • مووینگ 34 بالاتر از مووینگ 21 باشد
  • ترجیحا نمودار قیمت بالای مووینگ 21 باشد

روند نزولی (Down Trend) برای ستاپ معاملاتی خرید (SELL)

اگر وضعیت 3 میانگین متحرک (Moving Average) به ترتیب زیر باشد، معمولا روند نزول است. این حالت برای اجرای ربات در سطح کاربری نرمال و برای ستاپ معاملاتی فروش (SELL) مناسب است.

  • مووینگ 21 پایین‌تر از مووینگ 9 باشد
  • مووینگ 34 پایین‌تر از مووینگ 21 باشد
  • ترجیحا نمودار قیمت زیر مووینگ 21 باشد

کدام تایم فریم را برای تعیین روند (TTF) مناسب است؟

همان تایم‌فریمی که در آن تایم‌فریم، وضعیت مووینگ‌ها به حالت رونددار صعودی یا نزولی است، بهترین تایم فریم برای تعیین “تایم‌فریم روند” یا همان TTF است. درنتیجه در دومین گزینه تنظیم ربات، همان تایم فریمی که وضعیت رونددار صعودی یا نزولی است را به عنوان TTF تعیین کنید.

کدام تایم فریم برای اجرای ربات مناسب است؟

پس از آنکه تایم فریم روندار را تعیین کردید، سه تایم فریم برای اجرای ربات قابل استفاده است. حتما به ترتیب و توالی تایم‌فرم‌ها توجه کنید. اما تفاوت انتخاب تایم فریم اجرای ربات در همه سطوح کاربری مثل سطح نرمال به شرح زیر است.

  • اگر تایم فریم اجرا همان تایم فریم روند دارد باشد، ریسک ستاپ کمتر و تعداد معاملات اجرا شده نیز کمتر است.
  • اگر یک تایم فریم پایین‌تر از تایم رونددار اجرا شود، ریسک ستاپ کمی بالاتر رفته و تعداد معاملات بیشتر می‌شود.
  • اگر دو تایم فریم پایین‌تر از تایم فریم رونددار اجرا شود، بالاترین ریسک و بیشترین تعداد معامله خواهد بود.

بهترین انتخاب تایم اجرای ربات

بر اساس نتایج بک تست و فوروارد تست، بهترین انتخاب برای تایم فریم اجرای ربات یک تایم فریم پایین‌تر از تایم‌فریم رونددار (TTF) است. درواقع تایم اجرای ربات که به RTF می‌شناسیم بهتر است یک تایم زیر TTF باشد.

سایر تنظیمات ربات در سطح کاربری نرمال چیست؟

تمامی تنظیمات دیگر در سطح کاربری نرمال مشابه همان مواردی است که در درس قبلی و برای سطح کاربری ساده تشریح شده است. اما بطور خلاصه اینجا به آنها اشاره می‌کنیم.

حداکثر ریسک هر معامله (Max Trading Risk) : درصدی از بالانس تعیین شده برای ستاپ معاملاتی که بر اساس آن حجم معامله توسط ربات محاسبه می‌شود.

حداکثر ریسک ستاپ معاملاتی (Max Set Drawdown) : درصدی از بالانس تعیین شده برای ستاپ معاملاتی که بر اساس آن تعداد معاملات باز توسط ربات کنترل می‌شود.

استاپ لاس اولیه (First Stop Loss Price) : قیمتی که برای حدضرر اولیه (F.SL) در شروع ستاپ معاملاتی تعیین می‌شود. این قیمت را خود ربات هم می‌تواند تعیین کند.

هدف نهایی ستاپ (Final Take Profit Price) : تعیین قیمتی برای انتهای ستاپ معاملاتی که درصورت موفق بودن ستاپ، پس از آن ربات غیرفعال می‌شود.  درواقع هدف نهایی (F.TP) برای همان ستاپ معاملاتی است.

ستاپ بالانس (Setup Balance) : شما می‌توانید برای ستاپ معاملاتی مقداری از بالانس حساب معاملاتی را تعیین کنید. در اینصورت ربات به همان اندازه از بالانس را برای معاملات استفاده می‌کند.

مجیک نامبر (Magic number) : این عدد زمانی کاربرد دارد که به هر دلیلی ربات غیر فعال شده و هنوز معاملات باز شده توسط ربات بسته نشده است. لذا با اجرای مجدد ربات و با همان مجیک نامبر قبلی، ربات MRM PRO مدیریت معاملات باز شده قبلی را به دست می‌گیرد.

شرایط پایداری تحلیل در سطح کاربری نرمال چیست؟

ربات MRM PRO در سطح کاربری نرمال از موقعیت نمودار قیمت با مووینگ‌ها برای پایداری روند و تحلیل استفاده می‌کند. یعنی تا زمانی که روند تعیین شده ادامه دارد، ربات به وظایف خود عمل کرده و معاملات را باز کرده و تا بسته شدن، معاملات را مدیریت می‌کند. درنتیجه وقتی روند به اتمام برسد، شرط پایداری تحلیل (بازار روند دار) تمام شده و ربات همه معاملات باز را خواهد بست و از روی نمودار ریموو (Remove) می‌شود.

پایان روند صعودی و پایان ستاپ BUY

وقتی نمودار قیمت به زیر میانگین متحرک 34 برود و از این میانگین متحرک فاصله بگیرد، شرط پایداری تحلیل در ستاپ BUY و روند صعودی تمام شده است.

پایان روند نزولی و پایان ستاپ SELL

وقتی که نمودار قیمت بالای میانگین متحرک 34 برود و از این میانگین متحرک فاصله بگیرد، شرط پایداری تحلیل در ستاپ SELL و زوند نزولی تمام شده است.

سوالات متدوال

فایل ربات MRM PRO در سطح کاربری نرمال را چگونه تهیه کنیم؟

تمامی فایل‌های مورد نیاز برای معاملات رباتیک با ربات تریدر MRM PRO در درس مربوط به آماده سازی سرورمجازی ارائه شده است. فایل سطح کاربری نرمال ربات MRM PRO هم در همان فایل‌های مورد نیاز برای آماده سازی وجود دارد.

خیر – درصورتیکه تایم فریم اجرای ربات را بالاتر از TTF انتخاب کنید و ربات را اجرا کنید، پیغام خطای انتخاب تایم فریم اجرای ربات (RTF) را دریافت خواهید کرد. درنتیجه تایم فریم اجرای ربات (RTF) باید کوچکتر یا مساوی تایم فریم روند دار یا TTF  باشد.

ربات MRM PRO در سطح کاربری نرمال در حالت پایان یک ستاپ معاملاتی را تشخیص می‌دهد. یکی از آنها در در همین درس بیان شده است، شرط پایداری تحلیل است. اما در حالت دوم زمانی است که قیمت به هدف نهایی تعیین شده برای ستاپ معاملاتی می‌رسد.

دو احتمال پس از فعال شدن هدف نهایی یا F.TP
  1. اگر هیچ معامله بازی در آن لحظه نداشته باشد، بلافاصله ریموو (Remove) و غیر فعال می‌شود.
  2. اگر معامله بازی داشته باشد، تا پایان بسته شدن معاملات صبر می‌کند و دیگر معامله جدیدی باز نمی‌شود. پس از بسته شدن همه معاملات، ریموو و غیرفعال می‌شود.

تعیین مقدار بالانس برای یک ستاپ معاملاتی به پارامترهای زیر بستگی دارد:

  1. نمادی که برای معامله انتخاب شده است. چون مقدار چگالی (Point value) نمادها با هم فرق دارد.
  2. تایم فریمی که برای TTF انتخاب می‌شود. چون طول موج و مومنتوم حرکت در تایم فریم‌های مختلف متفاوت است.
  3. الگوریتم استاپ گذاری که مطابق سیستم معاملاتی MRM PRO تعیین می‌شود.
  4. مقدار ریسک مجاز هر معامله که در تنظیمات ربات تعیین می‌شود. این مقدار بر حجم معامله در فارکس تاثیر دارد.

حالا با توجه به موارد فوق، مقدار بالانس برای هر ستاپ معاملاتی می‌تواند فرق داشته باشد. اما معمولا مقدار بالای 700 دلار برای همه جفت‌ارزها مناسب است. برای کامودیتی‌ها مثل طلا و نقره و نفت معمولا ستاپ بالانس بالای 1500 و 2000 دلار لازم است.

سوالی دارید و نیاز به راهنمائی دارید؟

ما اینجا هستیم تا همه سوالات و ابهامات شما را پاسخ دهیم. هر سوال و یا ابهام و حتی نظرات خود را در قسمت دیدگاه و زیر همین صفحه مطرح کنید. ما خیلی زود پاسخ خواهیم داد.

آیا نمی‌دانید چگونه از ربات MRM PRO استفاده کنید؟

ما برای کاربرانی که هنوز در تحلیل نمودارها و تشخیص "موج" و "روند" مشکل دارند و یا در تنظیم ربات مشکلاتی دارند، یک آفر (Offer) و پیشنهاد ویژه داریم. از ربات MRM PRO در سطح کاربری "اشتراکی" استفاده کنید. در درس بعدی به شما خواهیم گفت که می‌توانید تنظیمات ربات را از تیم ترید موج برتر دریافت کنید.

6 پاسخ

  1. سلام استاد. من نفهمیدم که دراودان رو چطوری تنظیم کنم. و چه ربطی به تعداد معاملات داره؟

    1. سلام. ببینید در تنظیمات ربات و در قسمت بالانس میتوانید بخشی و یا همه بالانس حساب را برای ترید به دست ربات بدهید. حالا دروان درصدی از همان بالانس است که حداکثر زیان معاملات در این ستاپ معاملاتی است. مثلا فرض کنید که در ستاپ یورو به دلار از موجودی حساب خودتان، مقدار 2000 دلار برای ایت ستاپ تعیین کردید. که در قسمت ستاپ بالانس وارد میکنید. حالا فرض کنید که دراودان را روی 20 درصد گذاشتید. یعنی 20 درصد همون 2000 دلار که میشود 400 دلار. بنابراین ربات تعداد معاملات باز را به گونه ای مدیریت میکند که اگر همه معاملات باز به حدضرر برسد، زیان کل ستاپ از 400 دلار بیشتر نشود. درنتیجه هرچه مقدار دراودان بزرگتر باشد، درواقع به ربات اجازه میدهید که تعداد معامله بیشتری باز کند. امیدوارم این توضیحات کامل باشد.

      1. اینجوری که من فهمیدم، ربات بر اساس دراودان و ریسک هر معامله تعداد معامله ها رو کنترل میکنه. یعنی اگر ریک رو 3 و دراودان رو 24 بگیرم، حداکثر 8 معامله انجام میشه. درسته؟

        1. سلام. آفرین به شما. فقط یک نکته کوجیک هست. ممکنه در جریان یک ستاپ معاملاتی (مثلا در یک روند صعودی) مجموعا 20 معامله انجام شود. اما حداکثر تعداد معاملات باز (معاملاتی که هنوز بسته نشده است) حدودا همان تعدادی است که شما حساب کردید. یعنی اگر ریسک هر معامله را 3 درصد در نظر بگیریم، و دراودان رو 24 درصد تنظیم کنیم، حداکثر تعداد معامله ای باز میشود و تا بسته نشد، معامله دیگری باز نمیشود، همان حدود 8 معامله است.
          البته باید بدانید که ربات کمی (خیلی کم) محاسبات متوافتی دارد و ممکنه تعداد معاملات باز همزمان بیشتر هم باشد. اما جای نگرانی نیست. تمام پارامترهایی که تنظیم میکنید، دقیق رعایت میشود.

      2. سلام دوباره. خیلی ممنونم از توضیحاتی که دادید. با توضیحات خانم مینا کاملا متوجه شدم که چی شد. یعنی خود ربات تعداد معاملاتی که همزمان باز میکنه را مطابق با تنظمیات ما مدیریت میکنه. پس من میتونم هر مقدار ریسکی که تشخیص میدم رو در دراودان و بالانس ربات تنظیم کنم. الباقی کار با ربات است. درسته؟

        1. سلام. بله دقییقا همینطور است. شما باید تنظیمات مدیریت ریسک ربات را آنگونه که خودتان میخواهید تنظیم کنید. الباقی کار را به ربات بسپارید. فقط توجه کنید که اگر مقدار ریسک هر معامله را خیلی کم و یا بالانس ستاپ را خیلی کم درنظر بگیرید، ممکن است هیچ معامله ای باز نشود. به مقدار نرمال که در آموزشها بیان شده توجه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *