پس از آنکه آموزشهای اولیه برای استفاده از ربات MRM PRO را در وبسایت موج برتر منتشر کردیم، برخی از شما کاربران عزیز در استفاده و تنظیم ربات مشکلاتی داشتید، که برای سادهتر شدن تنظیمات، سطوح مختلف ربات را تغییر دادیم. درواقع سطح ساده (Simple) را با گزینههای تنظیم سادهتری فراهم و آماده کردیم. در این درس قرار است سادهترین حالت تنظیم ربات MRM PRO را آموزش بدهیم.
سطح کاربری ساده ربات MRM PRO چیست؟
سطح کاربری ساده یا Simple برای کاربرانی مناسب است که علاوه بر ترید کردن در بازار فارکس، کمی اطلاعات تحلیلی دارند. مثلا تمام دانشجویانی که دوره تکنیکال کلاسیک (مقدماتی) را دنبال کردند، توانایی استفاده از سطح کاربری ساده ربات را خواهند داشت. درواقع هر زمان در نموداری بتوانید یک “موج” صعودی یا نزولی” را شناسایی کنید، میتوانید از تنظیمات سطح کاربری ساده بهره ببرید.
منظور از ستاپ معاملاتی (Trading Setup) چیست؟
وقتی که یک تریدر و یا تحلیلگر در بازار فارکس، یک موقعیت معاملاتی مناسب شناسایی میکند، درواقع یک ستاپ معاملاتی (Trading Setup) شناسایی کرده است. لذا وقتی نمودار قیمت در جهت تحلیل او پیشروی میکند، ممکن است موقعیتهای معاملاتی متعددی ایجاد شود. در نتیجه طی این ستاپ معاملاتی ممکن است بیش از 2 یا حتی 20 ترید و معامله انجام شود.
چه تنظیماتی در سطح کاربری ساده انجام میشود؟
در تصویر زیر قسمت تنظیمات سطح کاربری ساده ربات MRM PRO نمایش داده شده است. همچنین توضیحات مربوط به هر گزینه نیز در ادامه این مطلب بیان شده است. اما بهتر است ویدئو این درس را با دقت مشاهده کنید و به نکاتی که در ویدئو این درس بیان شده است، خوب توجه کنید.

گزینه اول: تنظیم نوع ستاپ معاملاتی
در هر ستاپ معاملاتی فقط میتوان یک نوع معامله را انتخاب نمود. یعنی هر ستاپ معاملاتی یا از نوع صعودی (ستاپ خرید BUY) است و یا از نوع نزولی (ستاپ فروش SELL) است. درنتیجه برای تنظیم گزینه اول (نوع ستاپ معاملاتی) یکی از دو گزینه زیر قابل انتخاب است.
- ستاپ خرید (BUY) با انتخاب Up Wave: زمانی که در تحلیل نمودار منتظر “موج صعودی” هستید.
- ستاپ فروش (SELL) با انتخاب Down Wave: زمانی که در تحلیل نمودار منتظر “موج نزولی” هستید.
گزینه دوم: انتخاب تایم فریم روند دار در نمودار (TTF)
با توجه به تحلیلی که از نمودار قیمت دارید، در 90درصد موارد یک تایم فریم پایینتر از تایمفریمی که انتظار دارید یک موج صعودی یا نزولی جریان پیدا خواهد کرد، برای تعیین “تایم فریم روند دار یا همان TTF” مناسب است. مثلا اگر بر اساس تحلیل خودتان انتظار دارید که در تایمفریم H4 یک موج نزولی شکل خواهد گرفت، یک تایم فریم پایینتر یعنی H1 برای تنظیم TTF مناسب است.
گزینه سوم: تعیین حداکثر ریسک هر معامله بر حسب درصد
با توجه به اینکه ربات MRM PRO در هر ستاپ معاملاتی تعدادی معامله را انجام میدهد، برای مدیریت ریسک هر معامله میتوانید از این گزینه استفاده کنید. توجه کنید که در تنظیم گزینه هفتم میتواند بالانس درگیر در این ستاپ معاملاتی را تعیین کنید. درنتیجه مقدار ریسک هر معامله بر اساس همان بالانس محاسبه میشود. (ریسک هر معامله میتواند بین 0.01 تا 10 درصد تعیین شود.)
گزینه چهارم: تعیین حداکثر دراودان برای همین ستاپ معاملاتی بر حسب درصد
با تعیین دراودان (Drawdown) میتوانید بیشترین ریسک این ستاپ معاملاتی را تعیین کنید. درواقع عددی که در این قسمت قرار میگیرد درصدی از همان بالانس تعیین شده در گزینه هفتم است. بدین ترتیب از ربات MRM PRO میخواهید تعداد معاملات باز را به گونهای مدیریت کند که ریسک همه معاملات باز بیش از مقدار تعیین شده نباشد. (مقدار دراودان ستاپ بین عدد 10 تا 30 درصد قابل تنظیم است.)
گزینه پنجم: تعیین حدضرر اولیه (F.SL)
گرچه در سطح کاربری ساده ربات MRM PRO شرط پایداری تحلیل به عهده کاربر و تریدر گذاشته شده است، اما قیمتی که برای حدضرر اولیه (F.SL) تعیین میشود، میتواند باعث توقف ستاپ معاملاتی در یک ستاپ شکست خورده باشد. از طرفی قیمت استاپ اولیه در میزان حجم معامله فارکس نیز تاثیرگذار است. درنتیجه نباید خیلی دور و نباید خیلی نزدیک باشد.
توجه مهم: ربات MRM PRO دارای الگوریتمهایی است که میتواند قیمت استاپ اولیه را شناسایی و تعیین کند. درنتیجه اگر نمیدانید که استاپ اولیه چه قیمتی باشد، بهتر است این گزینه را روی عدد صفر بگذارید تا خود ربات استاپ را تعیین کند.
گزینه ششم: تعیین هدف نهایی ستاپ معاملاتی (F.TP)
یکی از مهمترین تنظیمات ربات MRM PRO در سطح کاربری ساده، تعیین هدف نهایی ستاپ معاملاتی (F.TP) است. چراکه وقتی قیمت به محدوده هدف نهایی ستاپ برسد، ربات منتظر بسته شدن همه معاملات قبلی میماند و پس از آن اتوماتیک غیر فعال و ریموو (Remove) میشود. دراقع وقتی که قیمت به هدف نهایی آن ستاپ معاملاتی برسد، به معنی پایان ستاپ بوده و اگر معامله بازی وجود نداشته باشد، ربات عملکرد خود را متوقف (Remove) میکند.
نکته خیلی مهم درباره هدف نهایی (F.TP)
ربات MRM PRO در سطح کاربری ساده، تنها زمانیکه عملکرد خود را متوقف میکند، زمانی است که نمودار قیمت به هدف نهایی ستاپ (F.TP) رسیده است. درنتیجه توصیه میکنیم که حتما این مقدار را تنظیم کنید. گرچه ضروری نیست و در کارآیی ربات اختلالی ایجاد نمیکند.
گزینه هفتم: تعیین بالانس برای ستاپ معاملاتی
اکر گزینه ستاپ بالانس (Setup Balance) را روی عدد صفر بگذارید، ربات از تمام بالانس (Balance) و موجودی حساب شما برای ترید استفاده میکند. اما اگر مقداری کمتر از بالانس حسابتان تعیین کنید، از مقدار تعیین شده استفاده خواهد کرد. مثلا اگر بالانس حساب شما 3000 دلار باشد، اما مقدار ستاپ بالانس را برای ربات عدد 1500 دلار تعیین کنید، ربات MRM PRO برای محاسبه حجم هر معامله و کنترل مدیریت ریسک ستاپ معاملاتی که در گزینههای سوم و چهارم تنظیم شده است، از این مقدار 1500 دلار استفاده خواهد کرد.
گزینه هشتم: تنظیم عدد برای مجیک نامبر
مجیک نامبر (Magic Number) یک عدد جادویی است که امکان برقراری ارتباط بین چند ربات و یا معاملات سابق همان ربات را ممکن میکند. گاهی ممکن است به دلایلی مثل تغییر دادن تایم فریم در همان نموداری که ربات در حال اجرا است، ربات غیر فعال شود. اما معاملات بازی دارد که همچنان نیاز به مراقبت دارد. مثلا باید اهداف آنها تعیین شود و یا درصورت شکست ستاپ معاملاتی، بسته شوند. درنتیجه میخواهیم ربات را دوباره اجرا کنیم. درصورتیکه عدد مجیک نامبر یکسان در اجرای قبلی و جدید به ربات بدهیم، ربات میتواند تمام معاملات قبلی که باز کرده را شناسایی کند و مدیریت آنها را به دست بگیرد.
نکته مهم: اگر خودتان مجیک نامبر را تعیین نکنید، خود ربات یک مجیک ایجاد کرده و بعد از تنظیم ربات و در مرحله کنترل تنظیمات ربات، به شما نمایش میدهد. که بهتر است آن را یادداشت کنید. ولی بهتر است خودتان یک عدد به عنوان مجیک نامبر (مثلا 250429) یا هر عدد دیگری تعیین و یادداشت کنید.
سوالات متداول
آیا ترتیب و توالی تایم فریمها در انتخاب تایمفریم اجرای ربات و یا تنظیم تایمفریم روند مهم است؟
ربات MRM PRO بر اساس استراتژی MRM و سیستم معاملاتی MRM PRO طراحی شده است. درنتیجه قوانین آنها در این ربات حاکم است. در استراتژی تحلیلی MRM ترتیب و توالی تایمفریمها مهم است. میتوانید ویدئو آموزشی مربوط به این موضوع را در درس تایمفریم از دوره تکنیکال کلاسیک بصورت رایگان مشاهده کنید.
اگر ستاپ معاملاتی شکست بخورد و تحلیل اشتباه باشد، زیان ستاپ معاملاتی به اندازه دراودان است؟
در سطح کاربری ساده کنترل شرط پایداری تحلیل به عهده شما (تریدر) گذاشته شده است. درنتیجه هر زمان بر اساس تحلیل خودتان متوجه شدید که این ستاپ معاملاتی شکست خورده است و تحلیل نمودار تغییر کرده است، باید ربات را ریموو (Remove) کرده و همه معاملات باز را بصورت دستی کلوز (Close) کنید. درنتیجه لزوما در هر ستاپ شکست خورده حداکثر زیان آن به اندازه دراودان تعیین شده نیست و معمولا خیلی کمتر است.
اما در بدترین حالت ممکن که ستاپ شکست خورده باشد و تحلیل نمودار تغییر کرده است، و شما (تریدر) معاملات را کلوز (Close) نکرده باشید، بله حداکثر زیان آن ستاپ ممکن است به اندازه دراودان تعیین شده باشد.
نحوه دریافت لایسنس (مجوز) استفاده از ربات برای حسابهای لایو (واقعی) چگونه است؟
لایسنس ربات برای حسابهای دمو و به مدت محدود رایگان در دسترس شما است و همان فایلهای مورد نیاز ربات را که قبلا در درس آماده سازی VPS برای ربات دریافت کردید، وجود دارد.
اما برای دریافت لایسنس برای حسابهای واقعی لطفا راهنمای دریافت لایسنس ربات را در جلسه چهارم دنبال کنید.
هر سوالی دارید، همین الان بپرسید!
در انتهای این درس (قسمت دیدگاه) میتوانید سوالات خود را بپرسید. تیم موج برتر در کنار شماست تا هر مشکلی را برطرف کند. ما میخواهیم از نظرات و سوالات شما مطلع باشیم، تا بتوانید خدمات بهتری به شما ارائه کنیم. لذا اگر برای سطح کاربری ساده ربات MRM PRO سوالی دارید، بپرسید.
با سطح کاربری نرمال ربات آشنا شوید!
در درس بعدی توضیحاتی برای استفاده از سطح کاربری نرمال (Normal) از ربات MRM PRO ارائه شده است. این سطح کاربری برای تریدرهایی که آشنایی کاملی اندیکاتورهای مووینگ اوریج دارند، بسیار مناسب و کارآمد است. ما پیشنهاد میکنیم حتما سطح نرمال را امتحان کنید. بسیار قویتر از سطح ساده است. پس درس بعدی را دنبال کنید.
2 پاسخ
سلام . خیلی ممنون که فرصت استفاده از زحمات خودتان را به ما دادید. من همه کارهای لازم رو انجام دادم. فقط در مرحله آخر که ربات نسخه ساده را در دمو اجرا میکنم، گاهی اوقات یک پیام هشدار میاد که انگار ربات برای حجم به مشکل خورده. ممکنه راهنمایی کنید که این پیام خطا چیه و جطوری رفع میشه؟
سلام. معمولا به دو دلیل با پیام هشدار برای محاسبه حجم برخورد میکنیم.
1- یا بالانس تعیین شده برای ستاپ معاملاتی کم است که ممکنه به دلیل کم بودن بالانس حساب هم باشد.
2- فاصله قیمت بازگشایی معامله از قیمت حدضرر بیش از حد زیاد است که ممکنه به دلیل بالا بودن چگالی نماد هم باشد.
درهرصورت، وقتی که یکی از دو دلیل فوق باعث میشود که ربات نتواند حداقل حجم (0.01 لات) برای ترید را انجام دهد، این هشدار به عنوان یک پیام وارنینگ (Warning) ظاهر میشود. این هشدار اختلالی در عملکرد ربات ندارد و خطا (Error) محسوب نمیشود. فقط هشدار میدهد که معامله ای را به یکی از دو دلیل بالا نتوانسته باز کند.
برای اینکه این هشدار را دوباره مشاهده نکنید، باید بالانس تعیین شده برای یک ستاپ معاملاتی با چگالی و تایم فریم آن نماد هماهنگ باشد. مثلا در نماد اونس طلا اگر تایم فریم H4 برای تایم فریم روند دار (TTF) انتخاب شود و بالانس ستاپ کمتر از 2000 دلار باشد، ممکن است چنین هشداری اتفاق بیافتد. چون طول موجهای تایم H4 در اونس طلا خیلی بالاست و برای مدیریت سرمایه و محاسبه حجم معمولا بالانس بالایی نیاز است.