نرم افزار متاتریدر (Metatrader) به عنوان محبوب‌ترین نرم افزار معاملاتی فارکس شناخته می‌شود. درنتیجه به کاربردی‌ترین پلتفرم معاملاتی در بازار فارکس تبدیل شده است. این نرم افزار در دو نسخه ۴ و ۵ توسط شرکت متاکوتس (MetaQuotes) ارائه شده است. از طرفی بروکرهای فارکس نیز از متاتریدر ۴ و ۵ به عنوان یک نرم افزار معاملاتی فارکس که از محبوبیت بالایی برخوردار است، به عنوان اصلی‌ترین پلتفرم معاملاتی در بازار فارکس استفاده کرده و به مشتریان خود بصورت رایگان ارائه می‌دهند. به همین دلیل در جلسه سوم از دوره آموزش رایگان فارکس بصورت خیلی کاربردی این نرم افزار را تشریح خواهیم کرد. لذا در این درس از جلسه سوم، شما با این نرم افزار معاملاتی پر کاربرد و فرق بین دو ورژن (نسخه) آشنا خواهید شد. در درس‌های بعدی از این جلسه، تمام اجزای آن بصورت کامل تشریح می‌شود.

نرم افزار متاتریدر شبیه سازی که به پلتفرم معاملاتی فارکس تبدیل شد!

در فیلم آموزشی این درس فرق بین متاتریدر ۴ و ۵ توسط استاد حسین محمدپور بیان شده است. از آنجا که این نرم افزار معاملاتی فارکس از ابتدا یک شبیه‌ساز (سمیلاتور Simulator) بوده، امکان دستکاری قیمت وجود دارد. توضیحات استاد محمدپور را درباره پشت پرده متاتریدر، در این فیلم حتما ببینید. (می‌توانید ویدئو این درس را در یوتیوب هم ببینید.)

آیا متاتریدر یک پلتفرم معاملاتی در بازار فارکس است؟

این نرم افزار در ابتدا به عنوان یک شبیه ساز متولد شد. شبیه ساز یا سمیلاتور (Simulator)، نرم افزار یا برنامه‌ای است که دیتا و قیمت بازار را دریافت کرده و نمودارهای قیمت را ترسیم یا شبیه سازی می‌کند. همچنین اکثر ابزارهای تحلیلی را دارد. درواقع تحلیل‌گران و معامله‌گران بازار فارکس با کمک این نرم افزار، نمودارهای قیمت در بازار فارکس را تحلیل می‌کردند. اما چون نرم افزاری ساده و کاربر پسند بود، محبوب شد و توسط تریدرهای فارکس بصورت گسترده استفاده شد.

به همین دلیل اکثر بروکرهای فارکس، تصمیم گرفتند از متاتریدر به عنوان پلتفرم معاملاتی در بازار فارکس استفاده کنند. بدین ترتیب ابزارهای معاملاتی به این نرم افزار افزوده شد و به عنوان پرکاربردترین نرم افزار معاملاتی فارکس به خدمت گرفته شد. درنتیجه بروکرها با خرید لایسنس از شرکت متاکوتس، به عنوان نرم نرم افزار معاملاتی بازار فارکس، بصورت رایگان به مشتریان خود ارائه می‌کنند.

دستکاری قیمت توسط بروکرنماها چگونه است؟

با توجه به اینکه متاتریدر بصورت ذاتی یک شبیه ساز بوده، درنتیجه در پشت پرده این نرم افزار امکان دستکاری قیمت وجود دارد. برخی از بروکرها که بین تریدرهای فارکس به بروکرنما یا مارکت میکر (Market maker) شناخته می‌شوند، از این امکان (دستکاری قیمت) استفاده می‌کنند. مشتریان یک بروکرنما با خود بروکر معامله می‌کنند. درواقع معاملات به هسته معاملات ارسال نمی‌شود. یعنی معاملات واقعی نبوده و درنتیجه دو نکته زیر اهمیت پیدا می‌کند.

  • سود مشتریان یک بروکرنما معادل زیان بروکرنما است.
  • زیان مشتریان یک بروکرنما معادل سود بروکرنما است.

بنابراین بروکرنماها ترجیح می‌دهند که مشتریان آنها ضرر و زیان کنند. اما حتی برخی از بروکرهای واقعی که بصورت ذاتی بروکرنما نیستند، ممکن است بخش و یا دپارتمانی به عنوان دپارتمان مارکت میکر (بازار سازی) داشته باشند. در چنین حالتی فقط مشتریانی که “بازنده منظم” هستند را به این دپارتمان متصل خواهند کرد و از زیان آنها سود خواهند برد.

چگونه بروکرنما را تشخیص دهیم؟

بطور کلی راه ساده و راحتی برای تشخیص بروکرنما نیست. این موضوع کمی تخصصی و پیچیده است. از طرفی حتی بروکرهای واقعی ممکن است دپارتمان بازار ساز (مارکت میکر) داشته باشند، که از محرمانه‌ترین اطلاعات بروکر است. درنتیجه تشخیص اینکه حساب معاملاتی به این دپارتمان متصل است یا نه دشوار و تقریبا غیرممکن است. اما برای حل این چالش و عبور از آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • مهمترین راه حل اینست که تریدر “بازنده منظم” نباشد. یعنی ضرر و زیان دائمی و منظم نداشته باشد.
  • کاربردی‌ترین راه اینست که مشکل دستکاری قیمت را از طریق “سیستم معاملاتی” برطرف کرد.

به زبان ساده، در متاتریدر امکان دستکاری قیمت وجود دارد. از طرفی قابل تشخیص نیست. و موثرترین راهکار اینست که با یک سیستم معاملاتی مثل MRM_PRO کار کرد که تمامی این مشکلات و حتی در مقابل مشکلات دیگری مثل نوسانات شدید ناشی از اخبار ایزوله شده باشد. به بیان دیگر سیستم معاملاتی برنده داشته باشید.

فرق بین متاتریدر ۴ و ۵ چیست؟

متاتریدر ۴ را با عبارت MT4 و متاتریدر ۵ را با عبارت MT5 هم می‌شناسند. بطور کلی فرق بین این دو ورژن (نسخه) را از دو دیدگاه زیرمی‌توان بررسی کرد.

الف) ابزارهای تحلیلی و معاملاتی


ابزارهای تحلیلی و معاملاتی در متاتریدر ۴ و ۵ هیچ فرقی با هم ندارند. تفاوت این دو نسخه در ابزارهای کاربردی بسیار ناچیز بوده و قابل اغماض است. درنتیجه از منظر تریدرهای مبتدی فرقی ندارد از کدام نسخه این نرم افزار معاملاتی فارکس استفاده کنند.

ب) هسته برنامه نویسی


اگر یک تریدر بخواهد از اندیکاتورها و یا ربات‌های معامله‌گر و یا اسیلاتورهایی استفاده کند که توسط خود او و یا دیگران برنامه نویسی شده است، حتما اهمیت دارد که اون برنامه در کدام نسخه برنامه نویسی شده است. چون مکانیزم برنامه نویسی در متاتریدر ۴ و ۵ تفاوت‌های مهمی دارد.

توجه مهم

کاملا معلوم است شرکت متاکوتس روی متاتریدر ۵ (MT5) سرمایه‌گذاری ویژه‌ای دارد. بطوریکه در آینده امکانات نسخه ۵ را متحول خواهد کرد. اما همچنان برنامه‌های زیادی برای نسخه ۴ توسعه پیدا کرده است. درنتیجه بعید است نسخه ۴ خیلی زود از دسترس خارج شود.

از کدام ورژن (نسخه) استفاده کنیم؟

در انتخاب ورژن و نسخه این پلتفرم معاملاتی عوامل مختلفی تاثیرگذار است. درنتیجه مجموعه عوامل زیر می‌تواند در انتخاب یک تریدر موثر باشد.

  • مهمترین عامل تعیین کننده بروکر است. درواقع بستگی دارد که بروکر شما دیتا و قیمت بازار را در کدام نسخه ارائه می‌کند.
  • تریدرهای مبتدی می‌توانند با نسخه ۴ شروع کرده و در آینده به نسخه ۵ کوچ کنند.
  • اگر از ربات، اندیکاتور یا اسیلاتور خاصی استفاده می‌کنید، مهم است که این ابزار در کدام نسخه برنامه نویسی شده است.
فرقی ندارد، فقط شروع کنید!

خلاصه مطلب اینکه فرقی ندارد از متاتریدر ۴ یا ۵ استفاده می‌کنید. به عنوان تریدر مبتدی بد نیست با نسخه ۴ شروع کنید. مهم این است که کار کردن با این پلتفرم معاملاتی فارکس را شروع کنید. در درس‌های بعدی تمام اجزا و امکانات متاتریدر را تشریح خواهیم کرد. همزمان شما با یک حساب دمو و آزمایشی، شروع به تمرین خواهید کرد. پس درس بعدی را برای شروع به کار با محبوب‌ترین نرم افزار معاملاتی فارکس دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *