شاید برای شما جالب باشد که در بازار فارکس به منابع پولی نامحدود متصل هستید! داشتن منابع پولی نامحدود را بعد از اینکه بدانید، فری مارجین در فارکس چیست و چگونه محاسبه میشود، درک خواهید کرد. در ظاهر، فری مارجین یک حساب معاملاتی فارکس همان مارجین آزاد برای معامله یا معاملات جدید است. اما در نحوه محاسبه مارجین آزاد (Free Margin) نکات مهمی وجود دارد که این مفهوم معاملاتی فارکس را هیجان انگیز میکند.
مقدمه و یادآوری مارجین معامله
در درس قبلی از دوره آموزش رایگان فارکس، درباره مارجین معامله توضیحات کاملی بیان شد. که در مثالی از نماد EURUSD نشان دادیم که برای انجام معامله با ارزش حدود ۱۱ هزار دلار، در حسابی با لوریج ۱:۵۰۰ تنها به ۲۲ دلار (۲۲=۱۱۰۰۰/۵۰۰) مارجین (پول مورد نیاز برای معامله) احتیاج است. درواقع برای شروع این معامله، ۲۲ دلار از موجودی حساب به عنوان مارجین (Margin) بلوکه و مسدود میشود.
حال اگر بالانس حساب معاملاتی ۱۰۰۰ دلار داشته باشد، به نظر میرسد که هنوز ۹۷۸ دلار (۹۷۸=۲۲-۱۰۰۰) به عنوان مارجین آزاد (Free Margin) برای معاملات بعدی وجود دارد. اما این تصوری اشتباه است. چراکه فری مارجین نکات کلیدی مهمی دارد که در این درس بیان شده است.
فیلم آموزش فری مارجین در فارکس یا مارجین آزاد حساب فارکس
درک دقیق مفهوم فری مارجین (Free Margin) برای معامله بسیار مهم است. در این فیلم آموزشی و با بیان شیوای استاد حسین محمدپور این مفهوم را کامل یاد بگیرید. و بدانید که چرا در فارکس منابع پولی نامحدود دارید! (میتوانید ویدئو این درس را در یوتیوب هم ببینید.)
فرمول محاسبه فری مارجین در فارکس
فری مارجین نوعی اعتبار برای انجام معاملات بعدی یا معاملات جدید است. درنتیجه به سود و زیان (Profit) معاملات باز وابسته است. بطوریکه اگر معاملات باز در سود باشد، اعتبار بیشتری برای معاملات بعدی وجود دارد و اگر معاملات باز در زیان باشد، اعتبار معاملاتی کاهش پیدا میکند. درواقع مقدار سود و زیان معاملات باز بر مقدار مارجین آزاد (Free Margin) تاثیرگذار است. بنابراین محاسبه Free Margin برای معاملات جدید، با یکی از فرمولهای زیر محاسبه میشود:
Free margin = Equity – Margin
Free margin = Balance + Profit – Margin
توجه مهم
مقدار فری مارجین به اکوئیتی حساب وابسته است و اکوئیتی به سود و زیان معاملات باز وابسته است. پس مارجین آزاد نیز به سود و زیان معاملات باز در فارکس وابسته است.
با سود معاملات باز هم معامله کنید!
ممکن است کمی پیچیده به نظر برسد. اما این واقعی است که میتوانید با سود معاملاتی که هنوز باز هستند و سود و زیان آن در حال تغییر است، دوباره میتوانید معامله کنید. اگر تمام بالانس (موجودی حساب) شما در معاملات قبلی مصرف شده باشد. به اصطلاح اگر فول مارجین (Full margin) در معامله هستید، اما با سود همان معاملات، قادر به شروع معامله جدید هستید. این بسیار هیجان انگیز است.
تعریف فول مارجین
زمانی که مجموع مارجین (Margin) یا مقدار پول مسدود شده در حساب معاملاتی، به اندازه بالانس (Balance) باشد، به اصطلاح فول مارجین (Full margin) در معامله هستید. یعنی تعداد معاملات باز یا حجم معاملات باز اینقدر زیاد است که برای انجام آن معاملات به تمام موجودی حساب نیاز است.
درواقع به دلیل نحوه محاسبه فری مارجین در فارکس، با افزایش مقدار سود معاملات باز، میزان اعتبار معاملاتی افزایش پیدا میکند. به بیان دیگر مارجین آزاد بیشتری برای معامله دارید. چون مقدار سود معاملات باز بر مقدار بالانس افزوده شده و بر قدرت معاملاتی تاثیر ایجاد میکند.
کاهش فری مارجین با معاملات باز در زیان !
اگر این درس را تا اینجا به دقت دنبال کرده باشید و فیلم آموزشی این درس را دیده باشید، حتما متوجه شدید که معاملات بازی که در زیان است، باعث کاهش قدرت معاملاتی میشود. چراکه وقتی معاملات باز در زیان است، مقدار فری مارجین کاهش پیدا کرده و باعث کاهش قدرت معاملاتی است. به بیان دیگر وقتی معامله یا معاملات باز در زیان باشد، خیلی زود مارجین آزاد را کم کرده و وقتی که مساوی یا کوچکتر از صفر باشد، دیگر نمیتوان معامله جدیدی باز کرد. حتی وقتی بالانس حساب مثبت باشد.
نکات مهم درباره مارجین آزاد در فارکس
اجازه بدید یک جمع بندی از فری مارجین در فارکس داشته باشیم. با توجه به نحوه محاسبه مارجین آزاد حساب معاملاتی در فارکس، نکات زیر اهمیت دارد.
- مقدار پول آزاد یا قدرت معاملاتی آزاد برای انجام معاملات جدید همان Free Margin است.
- سود معاملات باز باعث افزایش مقدار Free Margin و قدرت معاملاتی در فارکس میشود.
- زیان معاملات باز باعث کاهش مارجین آزاد حساب معاملاتی و کاهش قدرت معامله میشود.
- درصورتیکه زیان معاملات باز بیش از حد باشد، فری مارجین میتواند صفر یا منفی باشد.
- تا زمانیکه فری مارجین در فارکس مثبت باشد، میتوان معامله جدیدی شروع کرد.
در اوایل دهه نود (۱۳۹۱) که با فارکس آشنا شدم، منابع آموزشی بسیار محدود و ناقص بود. به همین دلیل برخی از مفاهیم معاملاتی در بازار فارکس را پس از زیانهای متعدد درک کردم و اهمیت آن را فهمدیم. لذا در دوره رایگان آموزش فارکس تلاش کردم تا مفاهیم معاملاتی فارکس را با جزئیات تدریس کنم. امیدورام درک درست و عمیقی از Free Margin پیدا کرده باشید.
حسین محمدپور
موضوع درس قبلی (مارجین) و این درس (فری مارجین) بسیار مهم است. لذا در آزمونهای پایان جلسه دوم (مفاهیم معاملاتی) آزمونی برای این دو موضوع وجود دارد که در پایان جلسه دوم، آنها را دنبال خواهید کرد. اما الان آماده شوید تا در درس بعدی مقدار پول مناسب برای ترید را دنبال کنیم.
۴ پاسخ
با درود و احترام؛
ضمن تشکر از آموزشهای مفید و جامعتون، در سوال دو آزمون مارجین و فری مارجین با توجه به اندازه قرارداد (۵۰۲۲۰ = ۱/۲۵۵۰۰ * ۱۰۰۰۰۰ * ۰/۴) به نظر میرسد هیچ جواب درستی وجود نداشته باشد. در صورتی که نحوه محاسبه اندازه قرارداد توسط اینجانب اشتباه است لطفا راهنمایی بفرمائید.
سلام
بله محاسبات شما درست هست. الان که بررسی کردم، متوجه شدم در انتقال مطلب در داخل سایت مشکلی بوده و الان اصلاح شده است. مجددا آزمون را شرکت کنید.
از توجه و بازخورد شما بینهایت ممنونم
سلام و احترام. یه سوال برام پیش اومد اینکه اون فری مارجین که با سود معاملات باز بدست اومده در در حال تغییره آیا؟ یعنی مثلا اگه بطور ناگهانی ارزش اون نماد پایین بیاد و برامون تبدیل به ضرر باشه میتونه فری مارجین رو هم همراه خودش پایین بیاره. حرفم درسته؟
سلام و درود
بله دقیقا درست میفرمائید، اگر معامله شما در زیان برود مقدار فری مارجین کاهش پیدا میکند.
بطور کلی فری مارجین به مقدار سود و زیان معاملات باز وابسته است. هر مقدار سود بیشتر شود، فری مارجین بیشتر میشود و هرچه سود کم شود و یا زیان شود، مقدار فری مارجین کم میشود.