در درس‌های قبلی علاوه بر ویژگی‌های انواع سفارشات در فارکس (به قیمت بازار و شرطی)، نحوه انجام معاملات به قیمت بازار بیان شد. در این درس می‌خواهیم انواع سفارش شرطی (Pending Order) یا سفارشات شرطی را توضیح دهیم. برای انجام معاملات شرطی فارکس می‌توان به چهار روش، درخواست معامله را به سرور بروکر ارسال نمود. تمامی این موارد و سایر نکات با اهمیت برای ثبت سفارشات شرطی در متاتریدر تشرح می‌شود.

فیلم آموزش ثبت سفارش شرطی در متاتریدر 

در فیلم آموزشی این درس، استاد حسین محمدپور به روشی بسیار ساده و خیلی کامل، تعریف دقیقی از سفارشات شرطی در فارکس بیان می‌کند. همچنین انواع احتمالات برای معاملات شرطی فارکس را توضیح می‌دهد.حتما این ویدئو را ببینید.

بهتر است درس انواع معامله فارکس را قبل از این درس دیده باشید.

انواع معاملات شرطی فارکس چیست؟

در درس‌های قبلی گفته شد که برای انجام معامله در فارکس باید از دکمه New Order (سفارش جدید) در نوار ابزار استاندارد استفاده شود. زمانی که در پنجره ثبت سفارش (Order) نوع سفارش Pending Order (سفارش شرطی) انتخاب می‌شود، چهار گزینه برای انتخاب وجود دارد. درواقع برای انجام معاملات شرطی فارکس، می‌توان به ۴ روش زیر درخواست معامله را به سرور بروکر ارسال نمود.

  • Buy Limit : خرید به شرط کاهش قیمت
  • Buy Stop : خرید به شرط افزایش قیمت
  • Sell Limit : فروش به شرط افزایش قیمت
  • Sell Stop : فروش به شرط کاهش قیمت

هر یک از چهار سفارش (Order) فوق برای مورد خاصی کاربرد دارد. بطوریکه اگر شرط فعال شدن معامله با نوع سفارش مطابقت نداشته باشد، متاتریدر پیغام خطا نمایش خواهد داد. درنتیجه برای ثبت سفارشات شرطی در فارکس باید به شروط زیر توجه شود.

نحوه استفاده از Buy limit 

محل قیمت ثبت سفارش باید “پایین‌تر” از قیمت فعلی بازار باشد. درواقع تحلیل ما از قیمت به گونه‌ای است که در قیمت ثبت سفارش “حفره” ایجاد خواهد شد.

نحوه استفاده از Sell limit 

محل قیمت ثبت سفارش باید “بالاتر” از قیمت فعلی بازار باشد. درواقع تحلیل ما از قیمت به گونه‌ای است که در قیمت ثبت سفارش “حفره” ایجاد خواهد شد.

نحوه استفاده از Buy Stop

محل قیمت ثبت سفارش باید “بالاتر” از قیمت فعلی بازار باشد. درواقع تحلیل ما از قیمت به گونه‌ای است که وقتی قیمت به محل سفارش برسد، “رشد و افزایش قیمت” ادامه دارد.

نحوه استفاده از Sell Stop

محل قیمت ثبت سفارش باید “پایین‌تر” از قیمت فعلی بازار باشد. درواقع تحلیل ما از قیمت به گونه‌ای است که وقتی قیمت به محل سفارش برسد، “افت و کاهش قیمت” ادامه دارد.

احتمالات ممکن برای سفارش شرطی فارکس

پس از اینکه یک سفارش شرطی در متاتریدر ثبت می‌شود، چند احتمال برای آن سفارش ممکن است. درواقع تحت تاثیر نوسانات قیمت در بازار سرنوشت معاملات شرطی فارکس متفاوت خواهد بود. اما بطور کلی می‌توان دو احتمال کلی را برای سفارشات شرطی فارکس تعیین کرد.

  1. قیمت بازار به قیمتی که برای سفارش شرطی شده می‌رسد. در این حالت سفارش به معامله (ترید) تبدیل می‌شود.
  2. قیمت بازار به قیمت تعیین شده در سفارش شرطی نمی‌رسد. در این حالت سفارش در سرور بروکر باقی می‌ماند.

سفارشات شرطی فارکس تا چه زمانی باقی می‌ماند؟

تمامی پارامترهای معاملات شرطی فارکس در سرور بروکر ذخیره می‌شود. درنتیجه با بسته شدن نرم‌افزار متاتریدر و یا خاموش کردن سیستم، این سفارشات شرطی از بین نمی‌روند. درنتیجه اگر قیمت بازار به قیمت تعیین شده در سفارش شرطی نرسد، آن سفارش همیشه در سرور بروکر باقی خواهد ماند.

اشتباه رایج تریدرهای فارکس

یکی از اشتباهات رایج تریدرهای فارکس اینست که برای سفارش شرطی تاریخ و زمان انقضاء تعیین نمی‌کنند. عادت کنید زمان منقضی شدن را تعیین و تنظیم کنید.

ممکن است چند هفته یا چند ماه بعد قیمت بازار دوباره به قیمت مندرج در سفارش برسد. در اینصورت سفارش فعال شده و به معامله تبدیل می‌شود. این درحالی است که تحلیل نمودار قیمت تغییر کرده و ممکن است تبدیل شدن سفارش به معامله (ترید) اشتباه باشد. بنابراین برای پیشگیری از چنین اتفاقی بهتر است برای معاملات شرطی فارکس زمان منقضی شدن تعیین و تنظیم شود.

کاربرد معاملات شرطی فارکس چیست؟

استفاده از سفارشات شرطی فارکس به عوامل مختلفی بستگی دارد. مهمترین عامل شیوه تحلیلی و سیستم معاملاتی تریدر فارکس است. درواقع سبک تحلیل کردن نمودار قیمت و همچنین قوانین معاملاتی که توسط تریدر استفاده می‌شود، تعیین کننده کاربرد انواع معامله در فارکس (به قیمت بازار یا سفارش شرطی) است.

من ترجیح می‌دهم بیشتر از معامله به نرخ بازار برای ترید کردن استفاده کنم. در سیستم معاملاتی MRM PRO سیگنال‌های مشخصی برای ورود به معامله وجود دارد. لذا استفاده از سفارشات شرطی در سبک تحلیلی و معاملاتی من کاربرد چندانی ندارد. گرچه در برخی موارد محدود از سفارشات شرطی استفاده می‌کنم.

انواع سفارشات شرطی را امتحان کنید!

هر تریدر فارکس باید به تمام امکانات و ابزارهای معاملاتی مسلط باشد. پس شما هم برای تسلط به معاملات شرطی فارکس باید از این امکان و ابزار معاملاتی استفاده کنید. در یک حساب دمو (آزمایشی) سعی کنید، انواع سفارش شرطی را تمرین کنید. با توجه به توضیحات این درس و تحلیل یا تصوری که از آینده قیمت دارید، سعی کنید معاملات شرطی برنده انجام دهید. هر چهار نوع را حتما تمرین کنید.

سوالی دارید؟

اگر در جریان تمرین کردن و یا به هر دلیلی برای شما سوالی پیش آمده است، در انتهای این درس (قسمت دیدگاه) مطرح کنید. همکاران ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

افتتاح حساب واقعی در بروکر

اگر به اندازه کافی در حساب دمو تمرین کردید، یا اینکه ترجیح می‌دهد در بازار واقعی و با پول واقعی خودتان را به چالش بکشید، باید حساب لایو (واقعی) داشته باشید. برای اینکه در حساب واقعی معامله کنید، ابتدا باید در یک بروکر ثبت‌نام کرده و احراز هویت شوید. سپس یک حساب لایو (واقعی) باز کنید و تریدر واقعی شوید. درس‌های بعدی به شما کمک می‌کند به یک تریدر واقعی تبدیل شوید.

۲ پاسخ

  1. سلام. من یه مفهوم ظاهرا خیلی بدیهی رو متوجه نمیشم. چرا توی معامله فروش, کاهش قیمت باید منجر به سود بشه؟! همچنین توی معامله خرید, افزایش قیمت منجر به سود بشه؟

    1. سلام
      درس مربوط به معاملات دو طرفه را ببینید. اونجا توضیح کامل داده شده.
      اما از آنجا که در بازار فارکس معاملات از نوع فیوچرز است یعنی انجام معامله به آینده موکول میشود. یعنی مثلا در معاملات sell ، شما چیزی که ندارید را میفروشید. حالا اگر بعدا موفق بشوید ارزانتر بخرید سود خواهید کرد. یعنی از افت قیمت سود بردید. در معاملات buy اول چیزی را خریدید، حالا اگر بعدا موفق بشوید آن را گرانتر بفروشید سود خواهید کرد. یعنی از افزایش قیمت سود بردید.
      توصیه میکنم درس‌های جلسه مفاهیم پایه و جلسه مفاهیم معاملاتی را بصورت کامل حتما ببینید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *