اگر درس‌های دوره آموزش رایگان فارکس را از ابتدا دنبال کرده باشید، الان وقت آن رسیده برای معاملات واقع در بازار جهانی فارکس اقدام کنید. برای انجام معاملات واقعی باید از طریق بروکر فارکس اقدام شود. لذا در این درس می‌خواهیم درباره انتخاب کارگزار بازار فارکس که بروکر (Broker) نامیده می‌شود، توضیحات مهمی ارائه کنیم. برای آشنائی با بروکرهای بازار فارکس این درس را دنبال کنید.

فیلم آشنائی با بروکر فارکس یا کارگزار بازار فارکس

قبل از انتخاب بروکر فارکس، بهتر است از زبان استاد حسین محمدپور در این فیلم آموزش فارکس توضیحات مهمی را بشنوید. مواردی که در این فیلم آموزشی بیان شده برای هر تریدر فارکس اهمیت بالایی دارد.

ثبت‌نام در بروکر

برای ثبت‌نام در PCM بروکر و دریافت حساب معاملاتی واقعی، همین الان اقدام کنید.

بروکر فارکس چیست؟

تریدرهای فارکس از طریق یک شرکت حقوقی که بروکر (Broker) نامیده می‌شود، معاملات خود را به هسته معاملاتی بازار فارکس ارسال می‌کنند. درنتیجه کارگزار بازار فارکس یا همان Broker واسطه‌ای بین تریدر فارکس و هسته معاملات است. همانطور که در درس تاریخچه فارکس بیان شد، فارکس بازاری غیرمتمرکز است. یعنی یک ساختمان مرکزی برای این بازار وجود ندارد.

معاملات فارکس از طریق بورس‌ها و بانک‌ها در سرار دنیا مدیریت می‌شود. درنتیجه تعداد زیادی هسته معاملاتی وجود دارد که معمولا یک بروکر فارکس با اخذ مجوز از برخی بانک‌ها، نهادهای مالی و بورس‌های مختلف در کشورهای مختلف، رگوله (Regulation) لازم را دریافت می‌کنند.

رگولاتوری (Regulatory) چیست؟

مجوز نظارتی که برای انجام معامله از یک نهاد مالی (مثل بانک یا بورس در کشورهای مختلف) دریافت می‌شود، رگوله (Regulation) نامیده می‌شود. لذا فرآیند نظارتی بر عملکرد کارگزار بازار فارکس را رگولاتوری (Regulatory) می‌گویند. پس آن نهاد مالی که ناظر بر فعالیت بروکر در بازار فارکس است را رگولاتور (Regulator) می‌نامند.

اعتبار رگوله‌ها یا مجوزهای دریافت شده توسط بروکر بسیار متفاوت است. بررسی اعتبار رگولاتور و نوع رگوله دریافت شده توسط بروکر فارکس، موضوع این درس نیست. اما چون اصطلاحی مرتبط با موضوع است،  توضیح مختصر و تعریف آن بیان شد.

مهمترین ویژگی‌های انتخاب بروکر در فارکس چیست؟

وقتی یک تریدر فارکس قصد انتخاب بروکر در بازار فارکس دارد، ضرورت دارد برخی از مهمترین ویژگی‌های آن را بررسی نماید. لذا برخی از مهمترین ویژگی‌ها و پارامترهای انتخاب یک کارگزار بازار فارکس به شرح زیر است.

ویژگی‌های اعتباری

  • اعتبار رگوله‌های دریافت شده توسط بروکر
  • امنیت سیستم کاربری و حساب‌های معاملاتی
  • خدمات پشتیبانی و سرویس دهی به مشتریان
  • پلتفرم‌های معاملاتی که در دسترس مشتری
  • تعداد نمادهای معاملاتی که مجوز ترید گرفته

پارامترهای فنی

  • میزان کمیسیون معاملات در نمادهای مختلف
  • مقدار اسپرد یا کارمزد متغیر نمادهای معاملاتی
  • سیاست تعیین سواپ (حساب‌های اسلامی)
  • عدم وجود ریکوت یا تاخیر در اجرای معاملات
  • اسلیپیج یا قیمت‌های شناور در تایم خبر

شاید با خودتان بگوئید که چطور می‌توانم این همه ویژگی و پارامتر را بررسی کنم. مثل همیشه من برای شما راه حل‌های ساده دارم. من تعداد زیادی از بروکرها را بررسی کردم و حتی با آنها ترید کرده‌ام. لذا می‌توانم برای شروع به کارتان در فارکس یک بروکر امتحان شده معرفی کنم. کمی صبور باشید و در ادامه این درس با ما بمانید.

انتخاب کارگزار فارکس (Broker) برای ایرانیان 

علاوه بر ویژگی‌ها و پارامترهایی که در قسمت قبلی بیان شد، برای ما ایرانی‌ها موضوعات دیگری نیز مهم است. چراکه به دلایل تحریم‌های موجود، برخی از بروکرها به ایرانیان خدمات ارائه نمی‌دهند. یا حتی برخی از آنها IP ایرانیان را مسدود کرده‌اند. بنابراین تعداد بروکرهایی که به ایرانیان سرویس می‌دهند بسیار محدود است. از طرفی سوالات رایجی برای انتخاب بروکر فارکس وجود دارد که در ادامه به آنها پاسخ می‌دهیدم.

ثبت‌نام در بروکر

برای ثبت‌نام در PCM بروکر و دریافت حساب معاملاتی واقعی، همین الان اقدام کنید.

سوالات متداول

آیا فقط باید با کارگزارن خارجی کار کنیم؟

بله – درحال حاضر تمام بروکرهای فارکس خارج از ایران هستند. اما برخی از بروکرها توسط ایرانیان خارج از کشور تاسیس شدند و برای ایرانیان خدمات بهتر و موثرتری ارائه می‌کنند.

بله – ثبت‌نام در تمامی بروکرها رایگان است و هیچ هزینه‌ای ندارد. درآمد آنها از محل انواع کارمزدی است که از معاملات تریدرها دریافت می‌کنند.

 دریافت کارمزد از تریدر به سیاست‌ها و حتی رگولاتوری بروکر فارکس مرتبط است. بطوری کلی سه نوع کارمزد رایج وجود دارد.

  1. کمیسیون که بر حسب حجم معامله تعیین می‌شود.
  2. اسپرد یا کارمزد متغیر که به نماد و حجم معامله بستگی دارد.
  3. کارمزد شبانه یا سواپ که به نماد مورد معامله، حجم و سیاست‌های کارگزار فارکس بستگی دارد.

خیر – موضوع کارمزدهای دریافتی از مشتری‌ به عوامل زیادی بستگی دارد. حتی برخی کارگزاران فارکس فقط یک نوع کارمزد را دریافت می‌کنند. یا حتی در انواع حساب‌های معاملاتی که در کارگزار فارکس وجود دارد، نحوه محاسبه کمیسیون و اسپرد و سواپ متفاوت است. معمولا این اطلاعات از طریق وبسایت رسمی بروکر اطلاع رسانی می‌شود.

هم بله – هم خیر. درواقع بستگی دارد در کدام کشور ثبت شرکت شده باشد. لذا با توجه به میزان اعمال تحریم‌ها از طرف آن کشور، میزان رعایت قوانین تحریمی بسیار متفاوت است. مثلا اکثر بروکرهای مستقر در آمریکا و اروپا، ایرانیان را مسدود کرده‌اند. اما بروکرهای مستقر در قبرس، امارت (دبی) و برخی کشورهای دیگر به تریدرهای ایرانی سرویس می‌دهند.

درباره بروکر فارکس سوالی دارید؟

اگر سوالی ذهن شما را درگیر کرده است، در زیر همین درس (قسمت دیدگاه) بپرسید. ما اینجا هستیم تا سوالات شما بی پاسخ نماند. 

آیا بروکر تقلبی یا بروکر نما وجود دارد؟

متاسفانه تعداد زیادی بروکر غیرواقعی که به "بروکرنما" شناخته می‌شوند وجود دارد.
>>> حتما قبل از انتخاب بروکر درس بعدی را ببینید.

۴ پاسخ

  1. سلام و عرض ادب
    و ممنون از آموزش های بی نظیرتون…
    سوالی داشتم ( اول اینکه چطور ممکنه قیمت BID و ASK در حساب های مختلف یک بروکر متفاوت باشد مگه بید بالاترین قیمت خریداران و اسک پایین ترین قیمت فروشنده ها نیست پس چرا این دو باید در حساب ها مختلف متفاوت باشد؟
    دوم اینکه اسپر چگونه محاسبه می شود و چگونه و چه زمانی از حساب ما کسر می شود در ابتدای باز کردن معامله یا زمان بستن آن؟)

    1. سلام
      ممنون از توجه و لطف شما.
      بروکرها با ایجاد اختلاف بین قیمت Bid و Ask میزان کارمزد معامله یا همان اسپرد را کنترل میکنند. مثلا وقتی شما خرید میزنید، قیمت واقعی Ask (پایین ترین قیمت فروشنده) کمتر از آن قیمتی است که در متاتریدر نمایش داده می‌شود. درنتیجه در همان لحظه بروکر دو معامله انجام میدهد. بروکر فارکس از بازار با قیمت کمتر میخرد و همان لحظه با قیمتی بیشتر به شما می‌فروشد. این معامله یک سود تضمینی برای بروکر ایجاد می‌کند که درواقع همان کارمزد و اسپرد معامله برای من و شما به عنوان معامله‌گر محسوب می‌شود.
      اسپرد از اختلاف بین قیمت Bid و Ask محاسبه می‌شود و در زمان شروع معامله تاثیر خود را می‌گذارد. به همین دلیل است که یک معامله فارکس در زمان شروع به اندازه اسپرد یا کارمزد معامله در زیان است.

      1. ممنون از پاسخ کاملتون لطف کردید….
        میشه در مورد اسلیپیج و ریکوت هم توضیح بدید که به چه معنا هستند؟

        1. باعث خرسندی ماست که بتوانیم در خدمت کاربران عزیز موج برتر باشیم.
          وقتی در بازار فارکس اخبار مهم و تاثیرگذاری (مثل اخبار فدرال رزرو آمریکا) منتشر می‌شود، شدت و “سرعت” نوسانات در بازار فارکس بسیار زیاد می‌شود. برخی بروکرها در چنین زمانی قدرت کنترل نوسانات با سرعت بالا را ندارند و باعث می‌شود که اختلاف بین Bid و Ask بسیار زیاد شود. از طرفی فراریت قیمت در نمودار (جابجایی مثبت و منفی در هر تغییر قیمت) تشدید می‌شود. چنین اتفاقاتی برای تریدرهایی که در تایم خبر معامله می‌کنند، بسیار مهم است و از طرفی می‌تواند باعث زیان‌های سنگین شود. درنتیجه به شدت و میزان نوسانات در تایم خبر، به اصطلاح “اسلیپیج” گفته می‌شود.
          عبارت “ریکوت” مربوط به میزان تاخیر در اجرای معاملات گفته می‌شود. مثلا شما سفارش خرید در اونس طلا را ارسال کردید، ولی سفارش شما سه ثانیه بعد اجرا می‌شود. درواقع بروکر شما در اجرای سفارشات سه ثانیه “ریکوت” دارد.
          موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *