آموزش رایگان فارکس به مرحله معامله کردن در فارکس رسیده است. پیش از اینکه بخواهیم نحوه معامله در فارکس را تشریح کنیم، لازم است به انواع معاملات خرید و فروش فارکس اشاره شود. در بازار فارکس، سفارشات خرید و فروش را به روشهای مختلفی میتوان انجام داد. بنابراین در این درس ویژگیهای دو نوع معامله در فارکس (نرخ بازار و سفارش شرطی) را بررسی میکنیم.
فیلم آموزش انواع معامله در فارکس
شاید استاد حسین محمدپور یکی از بهترین افرادی است که ویژگیهای انواع معاملات خرید و فروش در فارکس را بیان کند. در این فیلم آموزش معاملات فارکس، ایشان دو نوع کلی از معامله در فارکس را توضیح میدهد. حتما این فیلم آموزشی را ببینید. (ویدیوی این درس را میتوانید در یوتیوب ببینید)
انواع معاملات خرید و فروش فارکس چیست؟
همانطور که در درسهای قبلی از دوره آموزش فارکس گفته شد، معاملات فارکس دوطرفه است. یعنی در افزایش قیمت، معاملات خرید (Buy / Long) و در کاهش قیمت، معاملات فروش (Sell / Short) دنبال میشود. اما همین معاملات خرید و فروش را میتوان به دو روش کلی و در مجموع به 6 روش قابل انجام است.
در این درس فقط به دو روش کلی یا اصلی برای ثبت سفارشات در فارکس اشاره میشود. اما جزئیات هر روش و زیر مجموعههای هر روش در درسهای بعدی تشریح خواهد شد. بنابراین انواع معامله در فارکس به دو روش زیر قابل انجام است.
- معامله به نرخ بازار (Market Execution): انجام معامله به قیمت فعلی بازار
- سفارش شرطی (Pending Order): انجام معامله به شرط مندرج در سفارش
ویژگیهای معامله به نرخ بازار چیست؟
وقتی یک سفارش از نوع Market Execution (به نرخ بازار) به سرور بروکر ارسال میشود، سفارش بلافاصله به معامله در فارکس تبدیل میشود. به بیان دیگر این سفارشات، بلافاصله تبدیل به ترید شده و از همان لحظه سود و زیان معامله تغییر میکند. لذا یک معامله باز به فهرست معاملات در زبانه trade در پنجره ترمینال، افزوده میشود. نحوه انجام این نوع معاملات خرید و فروش به نرخ بازار در درسهای بعدی بیان میشود.
ویژگیهای معامله شرطی چیست؟
وقتی یک سفارش از نوع Pending Order (سفارش شرطی) به سرور بروکر ارسال میشود، سفارش زمانی به معامله در فارکس تبدیل خواهد شد که شرط تعیین شده در سفارش محقق شود. مثلا اگر خرید طلا مشروط به رسیدن قیمت به 1950 دلار باشد، خرید طلا زمانی انجام خواهد شد که قیمت طلا به این عدد (1950 دلار) برسد. در غیر این صورت سفارش انجام نخواهد شد. نحوه انجام معاملات شرطی در درسهای بعدی گفته میشود.
محل نمایش انواع معامله در متاتریدر کجاست؟
تمامی سفارشات و معاملات خرید و فروش فارکس، از هر نوعی که باشد، در زبانه ترید (Trade) از پنجره ترمینال (Terminal) نمایش داده میشود. یعنی تا زمانی که یک معامله در فارکس فعال باشد و یا سفارشات شرطی هنوز برای تبدیل شدن به ترید (معامله) در صف انتظار باشد، در زبانه ترید قرار دارند. اما در زبانه ترید، معاملات خرید و فروش و سفارشات شرطی در دو دسته بندی کلی دیده خواهند شد.
- 1- معاملات خرید و فروش در بالای نوار اطلاعات حساب (خاکستری) است و سود و زیان (Profit) آنها با تغییر قیمت در بازار تغییر میکند.
- 2- سفارشات شرطی در زیر نوار اطلاعات حساب (خاکستری) قرار دارد و سود و زیان (Profit) آنها تغییر نمیکند.
احتمالات برای سفارش شرطی
هدف از ثبت سفارش شرطی (Pending Order)، اینست که آن سفارش به معامله (ترید) تبدیل شود. یعنی پس از اینکه قیمت نماد در بازار، به قیمت تعیین شده در سفارش برسد، یک معامله در فارکس فعال شود. لذا پس از ثبت سفارش شرطی در متاتریدر، دو احتمال زیر برای آن سفارش وجود دارد.
- قیمت نماد در بازار به قیمت تعیین شده در سفارش شرطی میرسد و آن سفارش به معامله (ترید) تبدیل میشود.
- قیمت نماد در بازار هرگز به قیمت تعیین شده در سفارش شرطی نمیرسد و سفارش هرگز به معامله تبدیل نمیشود.
توجه مهم
در زمان ثبت سفارش شرطی در متاتریدر، امکان تعیین تاریخ و زمان انقضاء وجود دارد. درنتیجه با تعیین زمان برای منقضی شدن سفارش، میتوان برای فعال و تبدیل شدن سفارش شرطی به ترید (معامله) مهلت مشخصی تعیین نمود.
نکات مهم برای سفارشات شرطی چیست؟
وقتی تریدر فارکس، یک سفارش شرطی (Pending Order) در متاتریدر ثبت میکند، باید به چند نکته مهم توجه داشته باشد. چراکه انجام معاملات شرطی در فارکس نیاز به دقت بیشتری نسبت به معامله به نرخ بازار دارد. این نکات برای معاملات شرطی (سفارشات شرطی) به شرح زیر است.
- زمانی که قیمت نماد در بازار به قیمت تعیین شده در سفارش برسد، سفارش شرطی به معامله تبدیل شده و در زبانه ترید به بالای نوار خاکستری منتقل میشود.
- سفارشات شرطی در سرور بروکر ذخیره میشود. یعنی با بسته شدن متاتریدر و یا خاموش کردن کامپیوتر یا لپ تاپ، سفارش شرطی همچنان برای تبدیل شدن به معامله در صف انتظار است.
- برای سفارشات شرطی متناسب با تحلیل زمانی که تغییرات قیمت نماد دارید، حتما زمان منقضی شدن سفارش را تعیین کنید.
- برای اینکه سفارش شرطی به معامله تبدیل شود، با توجه به نوع معاملات خرید و فروش، به قیمتهای Bid و Ask توجه کنید. (این نکته در درسهای بعدی تشریح خواهد شد.)
بطور کلی، تعیین نوع معامله در فارکس که از نوع معامله به نرخ بازار یا از نوع سفارشات شرطی باشد، به روش تحلیلی و نوع ترید کردن شما بستگی دارد. مثلا من در اکثر موارد از معامله به نرخ بازار استفاده میکنم. و ترجیح میدهم شروع معاملاتم را مشروط به تغییر قیمت در بازار نگذارم. چراکه این نوع ترید کردن با سیستم معاملاتی من (MRM PRO) سازگاری بیشتری دارد.
حسین محمدپور
نحوه انجام انواع معامله در فارکس
وقت آن رسیده برای معامله در فارکس و انجام معاملات خرید و فروش در متاتریدر اقدام کنید. برای اینکه بتوانید معاملات خرید و فروش در بازار فارکس را انجام دهید، کافی است از نوار ابزار استاندارد، روی دکمه New Order کلیک کنید. در پنجرهای که با نام Order باز میشود، امکان ثبت سفارش دارید. اما اگر میخواهید با پارامترهای موجود در پنجره Order بیشتر آشنا شوید، حتما درسهای بعدی را دنبال کنید.
در این درس بطور کلی با انواع معامله در فارکس (به نرخ بازار / سفارشات شرطی) آشنا شدید. اما برای انجام معاملات خرید و فروش فارکس، حتما درسهای بعدی را دنبال کنید. در درس بعدی تمامی پارامترهای موجود در سفارش به نرخ بازار تشریح میشود. همین الان درس بعدی را ببینید، تا با نحوه تعیین پارامترهای معامله به نرخ بازار آشنا شوید.