شاید نمادهای قابل معامله در بازار فارکس موضوع پیچیده‌ای به نظر نرسد. اما از آنجا که بروکرهای فارکس درحال گسترش فرصت‌های معاملاتی هستند، سعی می‌کنند نمادهای بیشتری را به فهرست نمادهای معاملاتی فارکس اضافه کنند. اما این افزودن نماد در بازار فارکس با چالش‌هایی همراه است. مثلا ممکن است در دسته‌ای از نمادها نتوانند استانداردهای بازار فارکس را اجرا کنند. درنتیجه ممکن است تغییراتی در پارامتراهای معاملاتی نماد یا نمادهای مورد نظر ایجاد کنند. به همین دلیل یک تریدر هوشمند در بازار فارکس باید اطلاعات دقیق و شفافی از آنچه ترید می‌کند داشته باشد.

فیلم آموزش نمادهای معاملاتی فارکس

در درس‌های قبلی از دوره آموزش رایگان فارکس درباره این موضوع صحبت شد. اما توضیحات تکمیلی درباره نمادهای قابل معامله در بازار فارکس را اینجا مطرح می‎کنیم. نکات با اهمیتی در این فیلم آموزش توسط استاد حسین محمدپور گفته شده که برای تریدرهای هوشمند ضروری است. (می‌توانید ویدئو این درس را در یوتیوب هم ببینید.)

نمادهای معاملاتی فارکس چیست؟

بطور معمول آنچه در فارکس می‌توان معامله کرد، وابستگی زیادی به بروکر دارد. درواقع هر بروکر با توجه به مجوزهایی که دریافت کرده است، دسته‌ای از نمادهای معاملاتی فارکس را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد. بنابراین نمادهای فارکس برای شما به بروکر شما وابسته است. اما معمولا در اکثر بروکرها نمادهای فارکس مشترک هستند. این دسته از نمادها که مخصوص بازار فارکس هستند به شرح زیر است.

  • جفت ارزها (Currency pairs): ارزهای خارجی
  • کامودیتی‌ها (Commodities): کالاهای مهم و اساسی و فلزات گرانبها

سایر نمادهای قابل معامله در فارکس چیست؟

همانطور که اشاره شد، بروکرها درحال گسترش نمادهای معاملاتی در بازار فارکس هستند. درنتیجه طی سال‌های گذشته بسیاری از بروکرهای دسته‌های جدیدی از نمادها را به لیست و فهرست نمادهای قابل معامله در بازار فارکس اضافه کرده‌اند. که بیشتر آنها به شرح زیر است.

  • رمزارزها (Cryptocurrencies): برخی از رمزارزهای پرمعامله
  • شاخص‌ها (Index): برخی از شاخص‌های بورس‌های معتبر جهانی
  • سهام شرکت‌ها (Company shares): تعدادی از سهام شرکت‌های معتبر دنیا

نمادهای بروکر شما چیست؟

بهترین راه برای اینکه بدانید، شما چه چیزی می‌توانید در بازار فارکس معامله و ترید کنید، اینست که به نمادهای معاملاتی فارکس در بروکر خود نگاه کنید. برای دسترسی به این نمادها در بروکر خودتان، کافی است داخل پنجره مارکت واچ (Market watch) راست کلید کرده و گزینه نمادها (Symbols) را انتخاب کنید.

در پنجره جدیدی که باز شده است، لیست و دسته بندی نمادهای معاملاتی فارکس و همچنین لیست نمادهای غیرقابل معامله باز می‌شود. توجه کنید که همه نمادهای قابل معامله نیستند. برخی از آنها فقط برای تحلیل استفاده می‌شود.

نکات مهم نمادهای غیر فارکسی چیست؟

عدم توجه به نمادهای معاملاتی که ماهیت بازار فارکس را ندارند و توسط بروکرها به فارکس افزوده شده است، چالش برانگیز است. بسیاری از تریدرهای مبتدی با تصور اینکه هر نماد در لیست نمادهای بروکر را می‌توان مشابه جفت ارزها معامله کرد، دچار خطا و اشتباه می‌شوند.

توجه مهم

فقط جفت ارزها از استاندارد معاملاتی ویژه بازار فارکس برخوردار هستند. سایر نمادهای معاملاتی فارکس ممکن است مشخصات متفاوتی داشته باشند.

اجازه بدید به ماهیت و نحوه معاملات فارکس نگاهی دوباره داشته باشیم. یعنی استانداردهای معاملاتی فارکس را مرور کنیم.

  • هر حساب معاملاتی دارای لوریج مشخصی است که توسط تریدر در زمان افتتاح حساب تعیین می‌شود.
  • هر نماد اندازه قرارداد مشخصی دارد. مثلا تمام جفت ارزها 100 هزار واحد از ارز پایه (ارز اول) است.
  • اسپرد (Spread) یا کارمزد معامله در نمادهای معاملاتی فارکس شناور و متغییر است.
موارد زیر برای تمامی نمادها بجز جفت ارزها می‌‎تواند وجود داشته باشد
  • الف) لوریج حساب معاملاتی در برخی نمادها استفاده نمی‌شود. مثلا ممکن است لوریج برای رمزارزها معادل 2 یا 4 باشد (1:2 یا 1:4 )
  • ب) اندازه قرارداد برخی نمادها با استاندارد فارکس یکسان نیست. مثلا اندازه قرارداد اونس طلا 100 و در نقره 5000 است.
  • ج) اسپرد نماد ممکن است بیش از حد زیاد باشد. مثلا اسپرد شاخص‌ها معمولا بالاست و کارمزد زیادی به تریدر تحمیل می‌شود.

تمامی موارد فوق برای جفت ارزها که اصلی‌ترین نمادهای فارکس محسوب می‌شوند از استاندارد بازار فارکس تبعیت می‌کنند. اما در سایر نمادها ممکن است رعایت نشود. درنتیجه ممکن است سایر نمادهای معاملاتی فارکس در بروکر شما یا هر بروکر دیگری تابع استانداردهای دیگری باشد. که بطور مشخص می‎‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

راه حل عبور از استانداردهای معاملاتی متغیر چیست؟

به دو روش می‌توان از چالش “یکسان نبودن استاندارهای معاملاتی” در نمادهای معاملاتی فارکس عبور کرد. که هر کدام ویژگی‌های خاصی دارند.

روش اول: ویژه تریدرهای مبتدی

نماد مورد نظر را ابتدا در یک حساب دمو معامله کنید.

  1. ابتدا به مقدار اسپرد در پنجره مارکت واچ نگاه کنید. میزان اسپرد را با نمادهای جفت ارز مقایسه کنید. اگر اسپرد غیرعادی یا زیاد داشته باشد، معلوم خواهد شد.
  2. حجم معامله را تعیین کرده (مثلا 0.1 لات) و یک معامله خرید یا فروش باز کنید سپس میزان مارجین (Margin) یا پولی که برای معامله بلوکه شده توجه کنید. در این مرحله اگر لوریج غیرعادی برای آن نماد باشد، متوجه خواهید شد.
  3. بعد از مدتی آن معامله را ببندید. سپس به مقدار سود یا زیانی که ایجاد شده و میزان تغییر قیمت توجه کنید. چانچه اندازه قرارداد نماد زیاد یا کم باشد در این مرحله معلوم خواهد شد.

روش دوم: ویژه تریدرهای حرفه‌ای

از قوانین مدیریت ریسک و سرمایه استفاده کنید.

  1. مقدار اسپرد معامله را در پنجره مارکت واچ بررسی کنید.
  2. برای محاسبه حجم معامله از قوانین مدیریت سرمایه و با ریسک مشخص (مثلا 3% سرمایه) و حدضرر مشخص استفاده کنید.
  3. به طول موج‌ها (مومنتوم قیمت) در تایم فریمی که قصد معامله دارید توجه کنید و آن را با اسپرد نماد مقایسه کنید.
  4. از ابزارهای کمک معامله‌گر برای ترید در فارکس، استفاده کنید. مثلا از ربات‌های محاسبه حجم معامله در مدیریت سرمایه.

گرچه محتوای این درس می‌تواند شما را گیج و حتی نگران کرده باشد. اما من به شما اطمینان می‌دهم طی آموزش فارکس در موج برتر مشکلی نیست که برطرف نشود. من برای همه این موارد راه حل‌های کاربردی و ساده‌ای دارم که مورد استفاده من و دانشجویان موج برتر است. پس کافی است بدون نگرانی از این مرحله عبور کنید. در زمان مناسب، تمام چالش‌ها را برای شما حل می‌کنم.

اصلا نگران نباشید!

در موج برتر جایی برای نگرانی نیست. مشکلی نیست که حل نشود. فقط باید مستمر ادامه بدید. فراموش نکنید در هر لحظه که برای شما سوالی مطرح می‌شود در زیر همین صفحه (دیدگاه) بنویسید، ما به آنها پاسخ می‌دهیم.

با اطمینان ادامه بدید!

با تمام قوا و با انگیزه بیشتر ادامه بدهید. هنوز بخش‌های زیادی در متاتریدر هست که با اونها بخوبی آشنا نیستید. پس در درس بعدی، کاربرد و نحوه استفاده از پنجره ناوبری (Navigator) را دنبال کنید.

3 پاسخ

  1. سلام، ویدئویی که در این صفحه قرار دارد تکرار ویدئوی درس مربوط به مارکت واچ است.

    1. سلام
      خیلی ممنون از گزارش شما. ویدئو مرتبط به درس اضافه شد.

  2. ممنون. کم کم با تونایی تفهیم مطلب توسط بیان رسای شما دارد پازل متاتریدر و فارکس جور میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *