مهمترین کاری که یک تریدر فارکس باید انجام دهد، مدیریت معاملات باز و بررسی معاملات بسته شده است. برای مدیریت معاملات فارکس به پنجره ترمینال متاتریدر (Terminal) نیاز دارند. بنابراین در این درس می‌خواهیم پارامترهای معاملات را در پنجره ترمینال متاتریدر بررسی کنیم. همچنین نحوه تغییر یا تنظیم هدف و حدضرر برای تریدهای فارکس تشریح خواهد شد.

فیلم آموزش مدیریت معاملات فارکس در پنجره ترمینال

در فیلم آموزش کاربرد پنجره ترمینال متاتریدر در مدیریت معاملات فارکس را ببنید. استاد حسین محمدپور در این ویدئو آموزش متاتریدر به زبان ساده و کاربردی تریدهای فارکس را مدیریت می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم همراه با مشاهده فیلم، تمرین کنید. (می‌توانید ویدئو این درس را در یوتیوب هم ببینید.)

نحوه دسترسی به پنجره ترمینال متاتریدر (Terminal) چگونه است؟

برای اینکه پنجره ترمینال (Terminal) را در متاتریدر فعال یا غیر فعال کنید، روش‌های مختلفی وجود دارد. برخی از این روش‌ها در درس‌های قبلی بیان شده است. اما چند روش معمول برای دسترسی به پنجره ترمینال وجود دارد. که به شرح زیر است.

  • از طریق آیکون‌ها و ابزارهای مربوطه از نوار ابزار استاندارد.
  • از طریق منو نمایش (View) گزینه Terminal را انتخاب کنید.
  • از طریق میانبرهای صفحه کلید و فشردن دو کلید Ctrl + T بصورت همزمان.

مهمترین کاربرد پنجره ترمینال متاتریدر چیست؟

بدون شک مدیریت معاملات فارکس، مهم است. چراکه گاهی باید برخی از پارامترهای ترید فارکس را تغییر داد. یا اینکه معاملات بسته شده را آنالیز و بررسی کرد. لذا برای دسترسی به معاملات باز و بسته از طریق پنجره ترمینال متاتریدر و در زبانه‌های زیر استفاده می‌شود.
  • زبانه ترید (Trade): برای دسترسی به معاملات باز یا تریدهای فعال.
  • زبانه اکانت هیستوری (Account History): برای دسترسی به سابقه معاملات بسته شده.

پارامترهای معاملات باز در زبانه ترید

وقتی زبانه یا ترید را انتخاب کنید، چنانچه تریدهای فارکس باز باشد، در این قسمت قابل مشاهده است. لذا پس از باز کردن معامله (ترید)، وضعیت لحظه‌ای ترید در این زبانه از پنجره ترمینال متاتریدر نمایش داده می‌شود. در این زبانه ستون‌های مختلفی وجود دارد که هرکدام اطلاعات مشخصی از وضعیت معامله (خرید یا فروش) را نشان می‌دهد. درنتیجه توضیح هر یک از ستون‌ها یا پارامترها به شرح زیر است.

  • سفارش یا Order: شماره تیکت معامله که در سرور بروکر ثبت شده است.
  • زمان یا Time: زمانی که سفارش یا معامله باز شده است. منطبق با زمان سرور بروکر.
  • نوع یا Type: نمایش نوع معامله که خرید (Buy) یا فروش (Sell) و یا از نوع سفارشات شرطی (Pending) است.
  • سایز یا Size: مقدار حجم معامله که بر حسب لات (Lot) است را نشان می‌دهد.
  • نماد یا Symbol: نمادی که مورد معامله قرار گرفته و یا نمادی که سفارش شرطی برای آن نماد ثبت شده است.
  • قیمت یا Price (از این پارامتر دو ستون وجود دارد، سمت چپ): قیمت بازگشایی معامله.
  • حدضرر یا SL: قیمت حدضرر معامله که اگر توسط تریدر تعیین نشده باشد، قیمت را صفر نشان می‌دهد.
  • هدف یا TP: قیمت تعیین شده برای هدف معامله که اگر تنظیم نشده باشد مقدار صفر را نشان می‌دهد.
  • قیمت یا Price (از این پارامتر دو ستون وجود دارد، سمت راست): قیمت لحظه‌ای بازار در همان نماد.
  • کمیسیون یا Commission: اگر بروکر شما علاوه بر اسپرد کارمزد دیگری به معامله بدهد، در قسمت کمیسیون دیده می‌شود.
  • سواپ یا Swap: نرخ بهره شبانه که معاملات باز در پایان روز کاری تعلق می‌گیرد، را نشان می‌دهد.
  • بازدهی یا Profit: مقدار سود یا زیان معامله را نشان می‌دهد که بر حسب دلار یا پوینت قابل تنظیم است.

توجه مهم

برخی از این پارامترها در جلسات قبلی (مفاهیم پایه و معاملاتی) بیان شده. پارامترهای مربوط به معاملات فارکس در جلسه چهارم (معامله در فارکس) تشریح می‌شود.

پارامترهای معاملات بسته در زبانه اکانت هیستوری

وقتی زبانه اکانت هیستوری (Account History) در پنجره ترمینال متاتریدر انتخاب شود، فهرست معاملات بسته شده دیده می‌شود. از آنجا که هر معامله پارامترهای یکسانی دارد، لذا تمامی پارامترها مشابه زبانه ترید است. توجه کنید که برای موفقیت در بازار فارکس و مدیریت معاملات فارکس، باید معاملات بسته شده را آنالیز کرد. بدین ترتیب مشکلات معاملاتی نمایان شده و برای رفع آن مشکلات اقدامات لازم انجام می‌شود.

کاربرد سایر زبانه‌های پنجره ترمینال متاتریدر چیست؟

پنجره ترمینال متاتریدر کاربردهای مختلفی دارد. هر زبانه در این پنجره برای موضوع مختلفی استفاده می‌شود. اما در سطح آموزش تریدر مبتدی کارآیی ندارند. بنابراین در آموزش‌های بعدی و در زمان مقتضی، کاربرد هر یک از زبانه‌ها را تشریح خواهیم کرد. آنچه در این مرحله نیاز دارید، مدیریت تریدهای فارکس است. تا در تمرین عملی بتوانید پارامترهای مختلف معاملات را بررسی و در صورت نیاز ویرایش کنید.

من برای شما یک پیشنهاد دارم. در یک حساب دمو تمرین کنید. معامله باز کنید و حدضرر و هدف آنها را تغییر دهید. مطمئن هستم در سایه تمرین عملی درک بهتری از متاتریدر و مدیریت معاملات فارکس خواهید داشت.

تمرین کنید، تا یاد بگیرید!

بهترین یادگیری تمرین است. یک حساب دمو طبق آنچه در درس‌های قبلی از دوره آموزش رایگان فارکس، بیان شد، افتتاح کنید. سپس تریدهای فارکس (معاملات خرید و فروش) انجام دهید. حتما در زمان باز کردن معامله، حجم‌های مختلف را امتحان کنید.

سوالات متداول
سود و زیان معاملات (Profit) برحسب چیست؟

اگر تنظیمات پیش‌فرض را تغییر نداده باشید، واحد پولی محاسبه سود و زیان در سربرگ پرافتیت (Profit) برحسب واحد پولی موجودی حساب معاملاتی است. مثلا اگر حساب شما با دلار آمریکا (USD) شارژ شده است، پرافیت هم برحسب دلار آمریکا است.

بله – اگر روی یکی از اعداد پرافیت راست کلیک کنید، منویی باز می‌شود که گزینه Profit دارد. در زیر منو آن چند گزینه دیگر وجود دارد. مثلا می‌توانید گزینه as Points را انتخاب کنید. این گزینه مقدار پرافیت (سود و زیان) معامله را برحسب تغییر قیمت جفت‌ارز یا نماد مربوطه نشان می‌دهد. که همان پوینت یا پیپ (Pip) است.

بله – هر معامله در بازار فارکس که در متاتریدر انجام می‌شود، فقط یک شماره تیکت دارد. که در آن بروکر کاملا یکتا و منحصر به همان معامله است. حتی وقتی که یک معامله در چند مرحله بسته می‌شود، با هر قسمتی که بسته می‌شود، یک تیکت جدید ایجاد می‌شود. به عنوان نمونه یک معامله با حجم 0.5 لات باز کنید و شماره تیکت آن را بنویسید. بعد این معامله را در دو مرحله یکبار با حجم 0.3 لات و یکبار الباقی معامله (0.2) لات را ببندید. حالا شماره تیکت‌های بسته شده در زبانه اکانت هیستوری را مشاهده کنید.

چهار نوع معامله شرطی در بازار فارکس قابل انجام است. توضیحات کامل مربوط به این نوع معاملات در درس انواع معاملات شرطی تشریح شده است. درنتیجه اگر در زبانه ترید و در سربرگ نوع (Type)، بجز BUY و SELL می‌بینید، باید یکی از انواع سفارشات شرطی باشد.

از کنار مسائل ساده عبور نکنید!

درحالی که روی حساب دمو تمرین می‌کنید، هر زمان احساس کردید، موضوعی را به خوبی متوجه نشدید، سوال کنید. اگر برای شما ابهام و سوالی پیش آمده در زیر همین درس (قسمت دیدگاه) مطرح کنید. ما هستیم تا سوالات شما بی پاسخ نماند.

متاتریدر قسمت‌های مهم دیگری هم دارد. در درس بعدی یکی دیگر از آموزش‌های متاتریدر را دنبال کنید. برای استفاده مفید و موثر بهتر است تمامی درس‌های مربوط به متاتریدر را دنبال کنید. پس اگر این درس را به خوبی یاد گرفتید، درس بعدی را ببینید.

3 پاسخ

  1. با تشکر و مثل همیشه عالی و گویا.
    شما فرمودید price مربوط به قیمت بازگشایی معامله است ولی بعد در مورد بیدلاین یا سل لاین که مدام در حال تغییرند صحبت کردید که رابطۀ آنها را با قیمت بازگشایی متوجه نشدم مگر اینکه price هم مثل آنها مدام تغییر کند که آن وقت دیگر عدد ساکن و ثابتی نخواهد بود. دیگر اینکه آیا رنگ بیدلاین و سل لاین همین است که در نمودار دیدیم؟. لطفا توضیح در حد امکان بفرمائید.

    1. سلام و درود
      در پنجره ترمینال و در مقابل هر معامله دو ستون از نوع Price وجود دارد. اولین آنها که مقدار قیمت باز شدن معامله در آن ثبت می‌شود، عددی ثابت است که هرگز تغییر نمی‌کند. اما در ستون دوم Price عدد و قیمتی وجود دارد که قیمت لحظه‌ای بازار را نشان می‌دهد و به عبارتی مبنای محاسبه سود و زیان معامله است.
      در بازار فارکس پارامتر قیمت (Price) شامل دو مقدار است. یکی Bid و دیگری Ask است. در درس‌های بعدی و در جلسه چهارم (معامله در فارکس)، تمام این موارد توضیح داده شده است.
      بطور خلاصه دو ستون price در مقابل هر معامله، یکی قیمت باز شدن معامله است. دومی قیمت لحظه‌ای بازار است که دائما در حال تغییر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *